Τριμελής Επιτροπή αναλαμβάνει τα Δημήτρια 2011

  • Η διοργάνωση της Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και Μεσογείου θα ενταχθεί στις εικαστικές δράσεις στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων. Τη διοργάνωση της Μπιενάλε αναλαμβάνουν από κοινού η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ως εκπρόσωπος και leader της κίνησης των 5 μουσείων της Θεσσαλονίκης.
    Πριν από 7 λεπτά · ·
    • Αρέσει σε 6 άτομα.
      • Maria Patsi THELETE SPONSORS?
        Πριν από 4 λεπτά ·
      • Dina Maragkou polla like leke:p
        Λίγα δευτερόλεπτα πριν ·
  • Ο συνθέτης και μουσικός Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος και η θεατρολόγος Ιφιγένεια Ταξοπούλου, αποτελούν την καλλιτεχνική επιτροπή των Δημητρίων. Τα Δημήτρια αποκτούν πλέον και για πρώτη φορά τη δική τους καλλιτεχνική διεύθυνση με ουσιαστικό και όχι προσχηματικό ρόλο. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα σοβα...Δείτε περισσότερα
    Πριν από 15 λεπτά · ·
    • Αρέσει σε 11 άτομα.
      • Niki Pavlidou το κοινοποιώ...λίγο φως...
        Πριν από 11 λεπτά ·


45logo.jpg

Μια τριμελής επιτροπή αποτελεί "τον μάνατζερ" που θα συντονίζει και θα αποφασίζει για τις εκδηλώσεις των φετινών εκδηλώσεων "Δημήτρια 2011". Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγο μέσα από ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σπύρου Πέγκα στα κοινωνικά δίκτυα. Είχε προηγηθεί βέβαια η χτεσινοβραδινή έκτακτη ανακοίνωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση έχει ως έξης:

"Ο συνθέτης και μουσικός Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος και η θεατρολόγος Ιφιγένεια Ταξοπούλου, αποτελούν την καλλιτεχνική επιτροπή των Δημητρίων. Τα Δημήτρια αποκτούν πλέον και για πρώτη φορά τη δική τους καλλιτεχνική διεύθυνση με ουσιαστικό και όχι προσχηματικό ρόλο. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά και αναγνωρισμένα πολιτιστικά φεστιβάλ του κόσμου".

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η Θεσσαλονίκη ξαναδιοργανώνει τη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών, η οποία εντάσσεται πλέον μέσα στον προγραμματισμό των Δημητρίων και την ευθύνη και τον συντονισμό για τον προγραμματισμό της αναλαμβάνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ως εκπρόσωπος της κίνησης των 5 Μουσείων. Ο κος Πέγκας ανέφερε χτες σχετικά με την απόφαση αυτή:

«Ξαναφέρνουμε, μετά το 1986, τη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη. Όπως οι περισσότεροι θυμούνται η Μπιενάλε εκείνη έφερε στο καλλιτεχνικό προσκήνιο της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας μια δυναμική νέα γενιά καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα ανέδειξε χώρους και σημεία της πόλης που έμεναν για χρόνια αποκλεισμένα και μη προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και σήμερα αποτελούν νησίδες πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Φιλοδοξία μας είναι αυτό να επαναληφθεί και με τη φετινή διοργάνωση», κατέληξε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ