Ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.

Το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόεδρος παραμένει όπως και πριν ο Γιώργος Παπαλιός και αυτό μάλλον είναι και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από την πλευρά του Υπουργείου για την κινηματογραφική πολιτική που σχεδιάζεται από 'δω και πέρα, μιας που το Κέντρο πλέον έχει αλλάξει νομική μορφή και ο εκάστοτε Υπουργός διαμορφώνει την πολιτική με την προσωπική ευθύνη της επιλογής προσωπων και χωρίς τους συνδικαλιστές των σωματείων να δημιουργούν τριβές με τη συμμετοχή τους στο ΔΣ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι συνδικαλιστές καταθέτουν τα όπλα ή δεν θα ασκούν κριτική στο Υπουργείο και στο νέο ΕΚΚ για τις επιλογές του, πόσο μάλλον όταν ο νέος - παλιός Πρόεδρος του Κέντρου αποτελεί κόκκινο πανί για την Εταιρία Σκηνοθετών. Εντυπωσιακή και σίγουρα θα συζητηθεί και η συμμετοχή στο ΔΣ της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών, τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Υπουργείου και η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΕΚΚ:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο συγκροτείται βάσει των διατάξεων του νέου νόμου για τον Κινηματογράφο, ν. 3905/2010.

Η επιλογή των προσώπων αποτυπώνει τα κύρια χαρακτηριστικά της στρατηγικής του ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου.

Προτεραιότητα δίνεται στην εξωστρέφεια, τη σημασία των νέων τεχνολογιών για τον ελληνικό κινηματογράφο, την υιοθέτηση και προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και διανομής, την υποστήριξη του σεναρίου, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τη δημιουργία και ενδυνάμωση συνεργασιών με αντίστοιχους οργανισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Απεικονίζει επίσης τον νέο, εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της νέας δομής του Ε.Κ.Κ.

Σε μία συγκυρία όπου ο ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και οι Έλληνες δημιουργοί αποσπούν σημαντικά βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ, η Πολιτεία καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση και ανάδειξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων του ελληνικού κινηματογράφου.

Ακολουθεί η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ.

Πρόεδρος
Γεώργιος Παπαλιός, Παραγωγός

Αντιπρόεδρος
Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Παραγωγός

Μέλη
Ίρις Ζαχμανίδου, Σκηνοθέτις
Ελίζ Ζαλαντώ, Παραγωγός
Χριστίνα Κάλλας, Σεναριογράφος-Παραγωγός
Χένινγκ Κάμρε, Διευθυντής Φωτογραφίας
Αντώνιος Κοτζιάς, Ειδικός Ψηφιακών Οπτικών Εφέ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ