Προχωράει με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για την διεκδίκηση της Ευρωπαίκής Πρωτεύουσας Νεολαίας - Θεσσαλονίκη 2014






Δεν ξέρω αν σας έχω πει για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτευούσας Νεολαίας που ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διεκδικήσει για το 2014. Αν θυμαμαι καλά σας έχω πει κάποια πράγματα.

Εδώ και 20 μέρες έχει ανακοινωθεί η πρόθεση και έχει γινεί μια μεγάλη προετοιμασία ώστε να προετοιμαστεί ο φάκελος της υποψηφιότητας, που θα κατατεθεί μέχρι την 1η Μαϊου στις Βρυξέλλες και στο European Youth Forum.




Ο συγκεκριμένος θεσμός μπορεί να παραπέμπει στην ιδέα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ιστορία που μάλλον έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις και εικόνες στη πόλη αλλά δεν έχει και πολλές ομοιότητες με αυτόν και πολύ περισσότερο δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα στο δημόσιο ταμείο.


Ο Δημαρχος Θεσσαλονίκης, που έδωσε χτες το παρόν στην συνάντηση εργασίας δήλωσε πως ο Δήμος θα στηρίξει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα, μια ευκαιρία μοναδική για την προβολή της πόλης της Θεσσαλονίκης και την ανάδειξη της σε σημείο συνάντησης της νεολαίας. Στον ίδιο τόνο και η Αντιδήμαρχος Νεολαίας Μ. Πασχαλίδου που δήλωσε πως πρόθεση της Αντιδημαρχίας είναι να δημιουργηθεί ειδικό κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού, που θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση.


Μέσα σε αυτό το 20ήμερο καταρτίστηκε ήδη ένας άξονας θεματικών δράσεων πάνω σε επιμέρους θέματα (τέχνες και γράμματα, θέματα ισότητας και κινητικοτητας, τουρισμός, εθελοντισμός, κ.α.) που απασχολούν τη νεολαία. Παράλληλα δημιουργήθηκε ήδη ένα δίκτυο υποστηρικτών μέσω των κοινωνικών δικτύων, που αριθμούν κιόλας πάνω από 1600 άτομα, αλλά και ένα δίκτυο εθελοντών πάνω από 300 άτομα από ομάδες, σχήματα και κινήσεις νέων πολιτών της Θεσσαλονίκης, που στηρίζουν την πρόταση της υποψηφιότητας και προσφέρουν εθελοντικά τις εμπειρίες, τις ιδέες και την δημιουργική διάθεση τους στην επίτευξη αυτού του στόχου.


Χτες το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μια πρώτη παρουσίαση της εργασίας τους σε ένα πλάνο που θα αποτελέσει τον κορμό των εκδηλώσεων και των δράσεων που προτείνει η Θεσσαλονίκη για το 2014. Κύριο χαρακτηριστικό η ιδέα του Χρόνου, που σχετίζεται με τη Νεότητα, αλλά και κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης, που φανερώνουν στοιχεία από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.


Επόμενος στόχος της επιτροπής αλλά και της πολυπληθούς ομάδας εθελοντών του Θεσσαλονίκη 2014 η προετοιμασία της καμπάνιας και η ευρύτερη ενημέρωση των Θεσσαλονικέων για αυτό το στόχο με κορύφωση ένα τεράστιο street party που θα δώσει και το στίγμα ότι η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον θεσμό με πλήρη ομοφωνία και ομοψυχία.

Links

Eνημερωθείτε για το European Youth Forum

Επισκεφτείτε το site της διοργάνωσης

και

Στηρίξτε την Θεσσαλονίκη - Ευρωπαίκή πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 στο facebook και στο twitter

Φώτο Copyright: igkros, Καρολίνα Τσιρογιάννη για την Τhessaloniki candidate city for European Youth Capital 2014

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ