Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ MUSIC HALL, ΤΟ OLYMPIA, PARISΘα μπορούσε να πει κανείς πως μέσα από αυτά τα εξώφυλλα περνάνε 3 διαφορετικές εποχές. Και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες δίσκων που αφορά βέβαια τις live εμφανίσεις καλλιτεχνών και δη σε ξεχωριστούς χώρους όπως χαρακτηρίστηκε το Olympia στο Παρίσι εδώ και 55 χρόνια. Από την σκηνή του οποίου έχει περάσει όλος ο μουσικός αφρός της οικουμένης (πλην Έλβις Πρίσλει). Από Ζιλμπερ Μπεκώ και Εντιθ Πιάφ και Αζναβουρ μέχρι Τζειμς Μπράουν, Μακ Καρτνει, Χεντριξ και Σκριμιν Τζει Χωκινς και από Αμάλια Ροντρίγκες και Σεζάρια Εβόρα μέχρι Νταλάρα, Μούσχουρη και Φαραντούρη.

Αρκετοί εκ των οποίων θεώρησαν πολύ τιμητική και ενδιαφέρουσα την εμφάνιση τους εκεί και έτσι την δισκογράφησαν. Μέτρησα πάνω από 50 δίσκους με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα τις τελευταίες μέρες για τις ανάγκες της παρούσας εκπομπής. Από αυτές διάλεξα μερικές από πολλές καλές στιγμές. Και έτσι θα θυμηθούμε την ιστορία του Ολυμπιά!

HEAVY...LATIN!

Olympia στο Παρίσι για σήμερα και αν πρόλαβουμε στο δεύτερο μέρος θα δούμε πως μια μπάντα με ευρωπαικες αλλά και κουβανέζικες καταβολές ξέρει να μεταμορφώνει δυνατά hard rock και metal κομμάτια σε αφρολατιν τζαζ δροσιστικές μελωδίες. Δηλαδή πως οι WASP και ο Οζυ Οζμπορν μπορούν να γίνουν το ιδανικό σάουντρακ για το καλοκαιρί που (κάποια στιγμή ελπίζω) θα έρθει. Και ιδού τι εννοώ όταν αναφέρομαι στους Combo de la Muerte (κλικ στο όνομα και μπαίνετε στο myspace της μπάντας)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις