ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ



Ένα τραγούδι για όλους εσάς που αγαπηθήκαμε
και για όσους στήριξαν τα τελευταία πέντε χρόνια
την ραδιοφωνική παρούσια της εκπομπής στον 9.58
(ένα από τα τραγούδια του θεατρικού του 9.58
που χαρήκαμε πριν ένα μήνα στη Μονή Λαζαριστών)


Δεν το επιδιώκουμε συνήθως αλλά τελικά συνέβη. Κάθε τέλος βέβαια σηματοδοτεί και μια αρχή ή μια νέα ευκαιρία. Τελοσπάντων θα δούμε τι θα γίνει. Για την ώρα μετά από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ερτζιανά ξαφνικά μια διακοπή. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι για λίγο και ότι όντως θα υπάρξει και δρόμος επιστροφής. Ο τελευταίος μήνας πάντως ήταν πραγματικά γεμάτος πίεση και άγχος για αυτό το τέλος που ερχοταν. Δεν αξίζει να επιμένω σε περιγραφές της ιστορίας.

Η ουσία είναι πως σε αυτές τις καταστάσεις δοκιμάζεται η ποιότητα των ανθρώπων. Και αυτών που φεύγουν και δυστυχώς οφείλω να πω ότι δεν έφυγαν ενωμένοι ή με συντεταγμένη και συντονισμένη αντίδραση για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά και αυτών που μένουν πίσω (και νομίζουν ότι αυτό αποτελεί μια παράπλευρη απώλεια και τίποτα άλλο). Χαίρομαι μόνο για την συμπαράσταση κάποιων (αρκετών ευτυχώς) καλών συναδέλφων και κάποιων ακροατών και φίλων, που με τον δικό τους τρόπο καθημερινά, με τα τηλεφωνήματα τους και τα sms τους αλλά και τα e-mail τους με στήριξαν σημαντικά. Κάποιοι μάλιστα οργάνωσαν και στήριξαν έναν πρώτοτυπο τρόπο διαμαρτυρίας στο facebook. Ειλικρινά δεν περίμενα τίποτα απ' όλα αυτά και έτσι τα θεωρώ κέρδος και ευχαρίστηση που ευτυχώς δεν ανταλλάσεται με τίποτα.

Όπως και όλα όσα έγιναν από τη συχνότητα του 9.58 όλα αυτά τα πέντε χρόνια. Συνεντεύξεις, έρευνες, σχόλια, ρεπορταζ και παρουσιάσεις κινηματογραφικές, μουσικές και όλες οι άλλες. Η εκπομπή αυτή ήταν η μοναδική κινηματογραφική εκπομπή στη Β. Ελλάδα (για τον κινηματογράφο και τα σάουντρακς), όπως και μια μοναδική περίπτωση που ερευνούσε την ιστορία της τέχνης συνολικά.

Συμβολική διαμαρτυρία - αποχαιρετισμός συμβασιούχων της ΕΡΤ3


Διευκρινίζω και απο εδώ ότι οι άνθρωποι που έφυγαν χτες δεν έφυγαν με δική τους απόφαση αλλά με απόφαση της ΕΡΤ και ότι δεν ήταν οι παχυλές συμβάσεις των χιλιάδων ευρώ αλλά των 700 και 900 ευρώ με μπλοκάκι υπηρεσιών. Και ότι 1200 άτομα στην άνεργια είναι σαν να κλείνει ένα μεγάλο εργοστάσιο. Και ότι αν τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις (απεργίες) είναι γιατί οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ΕΡΤ είναι πρωτίστως επαγγελματίες εργαζόμενοι και μετά χομπίστες ερασιτέχνες (γιατί ναι στην ΕΡΤ υπάρχει κόσμος, και είναι ευτυχώς πολύς, που αγαπάει την δουλειά του). Ας είναι όμως. Τα υπόλοιπα θα απαντηθούν εν καιρώ και μέσα στη ζωή.

Και τώρα τι? Η επικοινωνία μας πλέον θα είναι διαδικτυακή για κάποιο διάστημα. Το μπλογκ αυτό αποδεσμέυεται από την ραδιοφωνική του ιστορία και αναβαθμίζεται. Για την ακρίβεια μέσα στις επόμενες μέρες θα ρετουσαριστεί, θα ανακαινιστεί και φυσικά θα τρέξει την δική του αυτόνομη παρουσία με πλήθος post για τον κινηματογράφο, την μουσική και ότι άλλο μας κάνει να νιώθουμε όμορφα (και φυσικά να κριτικάρει ότι μας κάνει να νιώθουμε άσχημα). Και εφόσον ο Μπαμπάς επιστρέψει στο ραδιόφωνο για να ακούσει και πάλι Νίνο Ρότα θα υπάρξει νέα ενημέρωση. Για την ώρα περιμένω τα σχόλια σας στα post αυτού του μπλογκ. Καλή ανάγνωση!

Σχόλια

Ο χρήστης KULTTUROSUPA είπε…
Σε υπολειτουργία από σήμερα η ραδιοφωνική ΕΡΤ πανελλαδικά/1000 συμβασιούχοι παίρνουν πόδι άμεσα/ΘΥΜΑ της κρίσης ; Η θύμα πολιτικής Ανευθυνότητας ; Δυο επιστολές για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους + διαμαρτυρία ΥΠΕΡ του δικου μας Γιάννη Γκροσδανη…
http://www.kulturosupa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1567:gross&catid=77:dystyxos&Itemid=125
Ο χρήστης Tertuliano Máximo Afonso είπε…
Είναι μεγάλη μοναξιά για τους ακροατές να χάνουν ένα πλήθος αξιόλογων εκπομπών (μαζί και με τα στραβά τους που ασφαλώς ενυπήρχαν) από τα κρατικά ραδιόφωνα. Προσωπικά, οι περισσότερες εκπομπές που παρακολουθούσα άκρως συστηματικά, από όλο τα φάσμα της κρατικής ραδιοφωνίας, σταματούν.
Δεν μπορώ να πάρω μια εξ ορισμού θέση για το θέμα των συμβασιούχων, όμως έτσι όπως έγινε σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την οριστική απαξίωση των κρατικών μέσων.
Θα μας λείψει η εκπομπή αλλά και η ουσιαστική της παρουσία με τα κινηματογραφικά "ένθετα" σε άλλες εκπομπές του 95,8. Ο καθένας με κάθε εκπομπή μπορεί ίσως να διαφωνεί με τις απόψεις της, τις γενικές κατευθύνσεις του ύφους ή του είδους, σίγουρα όμως κανείς δε θα μπορούσε να μην εκτιμήσει την δουλειά, το μεράκι, το ψάξιμο και την προετοιμασία που γινόταν πίσω από κάθε εκπομπή σου. Κάτι που ήταν ολοφάνερο και που νομίζω θα έπρεπε να είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια αξιολόγησης των παραγωγών στην ΕΡΤ και κάθε ραδιοφώνου.
Καλή συνέχεια και καλή ραδιοφωνική επ-αντάμωση.
Ο χρήστης igkros είπε…
@ Κulturosupa

Να σε ευχαριστήσω και από εδώ για την στήριξη σου
Ο χρήστης igkros είπε…
@ Τertuliano

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να υποθέσω πως ήθελες κάτι πιο στρωτό και κλασικό σε ότι αφορά την παρουσίαση των θεμάτων με βάση τα γραφόμενα σου. Κάτι που το είχα δοκιμάσει στα πρώτα δύο χρόνια παρουσίας στον 9.58. Θετικές πάντως οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις σου και ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει σύντομα επιστροφή και επαναπροσδιορισμός στην προσέγγιση και παρουσίαση των θεμάτων. Ασχέτως αυτού ο 9.58 είναι μια πολύ σημαντική ιστορία για τα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας με 16 χρόνια ιστορίας και χρειάζεται όπως και να έχει την στήριξη όλων μας.
Ο χρήστης Tertuliano Máximo Afonso είπε…
Όχι, παρεξήγηση! Δεν ήθελα να επισημάνω κάποια διαφωνία μου σχετικά με την εκπομπή. Ίσα, ίσα! Ήθελα μόνο (ατυχώς μάλλον) να υπερτονίσω την εκτίμησή μου, όλα αυτά τα χρόνια, για τις προσεγμένες εκπομπές, τον εμπεριστατωμένο λόγο και την εμφανή προετοιμασία που γίνονταν για αυτές κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό και που νομίζω ότι πρέπει να χαίρει επικρότησης.
;)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ