ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΣΤΡΑ!

Και μια που μιλάμε για ελληνικές ταινίες, για Βενετία, για Δράμα, για μικρού μήκους, να άλλη μια εκπροσώπηση του ελληνικού σινεμά στη Μόστρα. Η μικρού μήκους Casus Belli του Γιώργου Ζώη! Να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη ταινία συμμετέχουν επίσης στο εθνικό διαγωνιστικό του φετινού Φεστιβάλ Δράμας. Άρα ο Σεπτέμβρης για τον σκηνοθέτη θα είναι χωρίς αμφιβολία γεμάτος και με ένα σακ βουαγιάζ στον ώμο. Του εύχομαι τα καλύτερα όπως και να έχει. Αντιγράφω αυτούσιο το δελτίο τύπου:

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινίας

του Φεστιβάλ Βενετίας το Casus Belli του Γιώργου Ζώη


Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινίας του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (1-11 Σεπτεμβρίου), συμμετέχει ο Γιώργος Ζώης, με την πρώτη του μικρού μήκους ταινία Casus Belli. Το σενάριο της ταινίας είχε επιλεχθεί ως ένα από τα 15 καλύτερα σενάρια για να παρουσιαστεί στο Forum Ευρωπαίων Παραγωγών στο φεστιβάλ του Clermont-Ferrand, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Σύνοψη

Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, τάξεων, ηλικιών, εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη γραμμή. Φτάνοντας, όμως, στο τέλος της ανθρώπινης ουράς, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.

Στο Casus Belli παίζουν 146 ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Τζένη Θεωνά, Ιρις Πόνκενα, Ηλίας Γκόγιαννος, Λάμπρος Φιλίππου, Γιώργος Μπινιάρης.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη

Executive Producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης

Παραγωγή: Pan Entertainment ΑΕ, ΕΡΤ ΑΕ, SQUARED SQUARE, 2:35, HOMEMADE FILMS

35mm, 11’

Βιογραφικό του σκηνοθέτη

Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στην UdK στο Βερολίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή. Είναι πρωτοεμφανιζόμενος με την ταινία Casus Belli, το σενάριο της οποίας επιλέχθηκε στο Clermont Ferrand Film Festival το 2009.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις