ΑΡΧΗ ΣΤΟ SANI FESTIVAL 2010 ΜΕ ΤΟ JAZZ ON THE HILL ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ACT ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ

Η δισκογραφική ACT και το Jazz on the Hill, που στο παρελθόν έχει προσφέρει πλήθος συγκινήσεων στους φίλους της τζαζ μουσικής, κάνουν αρχή για το φετινό Sani festival, ένα από το πιο ποιοτικά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στην Β. Ελλάδα. Ελπίζω πως θα είμαι εκεί για να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από το πρόγραμμα. Δείτε όμως ποιοι καλλιτέχνες ανοίγουν φέτος το καλοκαίρι της Σάνης.

Nils Landgren Funk Unit - Παρασκεύη 16 Ιουλίου 2010

Οι funk ΑΒΒΑ όπως χαρακτηρίζονται ο Νιλς Λαντγκρεν και η jazz band του ξεκινούν με πολύ κέφι το φετινό Sani festival! Μετά από 500 συνεργασίες και ηχογραφήσεις με σπουδαία ονόματα στον χώρο της μουσικής (ανάμεσα τους ο Χέρμπι Χάνκοκ και οι Άμπα) ο Nils Landgren και το τρομπόνι του ξεπέρασαν τα όρια της πατρίδας του της Σουηδιας και θεωρείται ένα από πιο χαρακτηριστικά ομόματα της σκανδιναβικής τζαζ και φανκ μουσικής σκηνής.




Youn Sun Nah - Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Δεν διαπρέπουν μόνο στην κινηματογραφική μουσική αλλά και στον χώρο της τζαζ οι Κορεάτες. Η Γιουν Σαν Να είναι από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα της ACT. Ξεκίνησε ως ερμηνεύτρια φολκλορ τραγουδιών της πατρίδας της όμως γρήγορα στράφηκε σε πιο τζαζ και μπλουζ ακούσματα. Στο ντεμπούτο της με τίτλο VOYAGE έχει εντυπωσιάσει με τις ερμηνευτικές της δυνατότητες. Μαζί της ο Ulf Wakenious ένας εξαίρετος τζαζ κιθαρίστας (έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Μισέλ Λεγκράν και τον Όσκαρ Πέτερσον) ο όποιος συνεργάστηκε με την Γιουν και στην ηχογράφηση του πρώτου της άλμπουμ.



Victoria Tolstoy - 17 Ιουλίου 2010

Μαζί με τη Γιουν άλλη μια γοητευτική παρουσία της τζαζ και της δισκογραφικής ACT. Το όνομα Τολστοϊ προδίδει την λογοτεχνική καταγωγή της. Η τρισέγγονη του διάσημου συγγραφέα ζει στην Στοκχόλμη και ξεχωρίζει για την μουσική λεπτότητα στην ερμηνεια των τραγουδιών της. Δεν ξεχνά φυσικά τις ρωσικές καταβολές της και το επιβεβαίωνει με το αλμπουμ της Russian Soul που κέρδισε μια θερμότατη υποδοχή όπου κι αν παρουσιάστηκε




Jan Lungren, Paolo Fresu, Richard Galliano (Mare Nostrum) - Κυριακή 18 Iουλίου 2010

Μια σπουδαία τζαζ συνάντηση στη Σάνη για το τέλος του Jazz on the Hill. Το Mare Nosrum αποτελεί έναν από τους καλύτερους τζαζ δίσκους της τελευταίας δεκαετίας. Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2007 και παρουσίαζει την συνεργασία τριών ξεχωριστών μουσικών: του Γιαν Λούνγκρεν, άλλος ένας ωραίος τζαζ μουσικός από τη Σουηδία, του Πάολο Φρέσου, Ιταλός τρομπετίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης με παρουσία σε μεγάλα τζαζ φεστιβάλ της Ιταλίας (Σιέννα και Νουόρο) και του Ρισάρ Γκαλιανο, διάσημος Γάλλος ακορντεονίστας, γνωστός στο κοινό του Sani Festival και από παλαιότερες εμφανίσεις του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ