Η ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΤΡΕΛΗΣ ΒΡΟΧΑΣ)



Ανεβήκαμε με πολύ κέφι στο Θέατρο Δάσους. Η ζέστη βέβαια και η υγρασία ήταν τόση που έκαναν τις μύγες να κολλάνε πάνω μας. Το λεωφορείο γέμισε πολύ εύκολα σε δύο στάσεις με κόσμο που ήθελε να ανέβει στο Θέατρο Δάσους για να απολαύσει τις μουσικές και τα τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Και επειδή γινόταν ένας μικρός χαμός ο οδηγός χρειάστηκε 2-3 φορές να επέμβει για να τακτοποιήσει τον κόσμο που στέκονταν απερίσκεπτα μπροστά στις πόρτες του λεωφορείου και δεν άφηνε να κλείσουν. "Θα σας τραγουδήσω εγώ μετά αφού πόρτα δεν κλείνει λεωφορείο δεν ξεκινά" έλεγε με χιουμοριστική διάθεση και όντως κάποια στιγμή η προειδοποίηση έγινε πραγματικότητα βάζοντας στα ηχεία διάφορα τραγούδια. Στην αρχή Καρβέλας δεκαετίας '80, που μας έκανε να βάλουμε τα γέλια και να παροτρύνουμε τον οδηγό να συνεχίσει το πρόγραμμα. Κάποια στιγμή δεν ξέρω πως φτάσαμε στους Λοκομόντο και στο "Γουστάρω μπάφους και προ" και εκεί έγινε χαμός!

Φτάσαμε στο Θέατρο Δάσους με τρελή διάθεση. "Μαξιλαράκια θέλετε?" ενώ οι καντίνες έδιναν πασατέμπο, σάμαλι, ποπ κορν, μαλλί της γριάς, χοτ ντογκ. Μπήκαμε στο Θέατρο το οποίο μέσα σε λίγη ώρα ήταν πίτα. Μοιράια συναντούσες γνωστούς ή φίλους με την δική τους παρέα να έχουν έρθει είτε ανηφορίζοντας με τα πόδια (γιατί πλέον λεωφορείο δεν ανέβαινε είτε με Ι.Χ.

Όμως κάποια μαύρα σύννεφα και αστραπές δεν έδειξαν να ανησυχούν κανέναν. Όσο περνούσε η ώρα όμως το θέαμα γινόταν πιο επιβλητικό στην ιστορία. Αστραπές και βροντές και τα μαύρα σύννεφα να καλύπτουν ολοένα και πιο απειλητικά τον ουρανό. "Μην φοβάστε τα φέραμε για να κάνουν σκηνικό στην Αγρύπνια" είπε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κάνοντας χιούμορ και αυτός και αποθεώθηκε από το κοινό που ανυπομονούσε να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Το πρώτο τραγούδι ανέκδοτο και πρώτη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη για να πάρουμε μια ιδέα για το επόμενο αλμπουμ του συνθέτη. Στο δεύτερο όλα έγιναν ένα. Αστραπές, βροντές και ουράνια μαυρίλα συγχρονίστηκαν στον ρυθμό της "Αγρύπνιας" με τον κόσμο να μη δίνει δεκάρα για όσα μπουμπούνιζε ο καιρός. Αυτό όμως τελείωσε και την συναλία. "Λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Θα περιμένουμε λίγη ώρα να δούμε που θα πάει το πράμα αλλά όσοι φύγετε θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω." Μα ποιος είπε ότι ήθελε να φύγει? Οι μετρημένες αποχωρήσεις δεν αποτελούσαν για όλους εμάς το τέλος της βραδιάς.

"Θανάση, Θανάση η μπόρα θα περάσει" φωνάζαμε ενώ η βρόχα έπιπτε κιόλας στρειτ θρου! Κάποια στιγμή έδειχνε να κοπάζει. Στο τηλέφωνο μάθαμε πως στο κέντρο της πόλης το μπουρίνι έφερε τα πάνω κάτω με την πυροσβεστική να τρέχει και να μην φτάνει. "Μάλλον την πηδήξαμε. Ελπίζω τώρα να ξεκινήσει η συναυλία." είπε κάποιος βλέποντας την βροχή να αραιώνει και τότε ξεκίνησε αμέσως να βρέχει πιο δυνατά όποτε όλοι καταλάβαμε πως πλέον όλα έχουν τελειώσει και πως δεν την πηδήξαμε αλλά θα μας πηδήξει η βρόχα.

Γυρίσαμε σπίτι λούτσα, μουσικίδι, βαπτισμένοι Τζιν Κέλι γελώντας και τραγούδωντας στη βροχή έστω κι αν χάσαμε μια ωραία - όπως έδειχνε η αρχή της - συναυλία. Στο δρόμο διαπιστώσαμε πως το κέντρο της πόλης (και ενδεχομένως κάποια περιφερειακά κομμάτια) δεν είχαν ρεύμα ενώ οι υπόνομοι γέμισαν απότομα νερό βρόχινο. Μπήκα σπίτι με την ελπίδα πως κάποια άλλη στιγμή η συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου θα γίνει. Έστω και σε υπόστεγο αλλά χωρίς βροχή!

ΥΓ: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επιφυλλάσεται για μια νέα ημερομηνία καθώς όπως έλεγε και από μικροφώνου νέες ημερομηνίες στο πρόγραμμα της περιοδείας δεν υπάρχουν. Περισσότερα προσεχώς.

ΥΓ1 : Στο άλλο live της βραδιάς στη Μονή Λαζαριστών οι Καμπαρέ Βαλκάν έπαιξαν κανονικά το πρόγραμμα τους ενώ μόλις βγήκε ο Κωστής Μαραβέγιας και η μπάντα του η βροχή τα σάρωσε όλα. Νέα ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον ίδια τον Κωστή. Ελπίζω πως τότε όλα θα πάνε καλά!

UPDATE 19-06-09 ώρα 18.00: Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου ακυρώνεται οριστικά και όσοι θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματα που κόστισαν τα εισητηριά τους μπορούν να το κάνουν από 22 εως 30 Ιουνίου από το ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ στην Τσιμισκή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ