ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΤΣΕΙ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ...


Επειδή πολλά ειπώθηκαν αλλά είναι άγνωστο τι στα αλήθεια μένει παραθέτω τέσσερα κείμενα από τον ημερήσιο τύπο και τα ιστολόγια που δίνουν μια εξήγηση για όσα συνέβησαν το βράδυ των Ευρωεκλογών.

Η γοητεία της κατεδάφισης
του Παντελή Μπουκάλα (για την εκλογική τηλεαποχαύνωση)

Ευτυχώς η Ευρώπη δεν περιμένει να κινηθεί με την ψήφο μας

του Χρ. Σωτηρακόπουλου (ανέλπιστο αλλά υπάρχει αθλητικός συντάκτης που κάνει ενδιαφέρουσες πολιτικές αναλύσεις)

Η γενιά των 700 ευρώ ψήφισε φραπέ
από τους g700 (λεκτικός καταπέλτης για την γενιά των 700)

και

Η νεολαία ψήφισε υπέρ δικομματισμού
της Φωτεινής Καλλίρη (σε άμεση συνάρτηση με το προηγούμενο και πάλι από την Καθημερινή)

και τέλος

Νικητές, ηττημένοι και η αποκατάσταση του Μαυρογιαλούρου

του Στέφανου Κασσιμάτη

(παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα και όποιος θέλει ας δει ολόκληρο το κείμενο εδώ)

"Στην πορεία προς τις εκλογές, το όνομα Μαυρογιαλούρος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε ιδιωτικές συζητήσεις ως προσωπικός χαρακτηρισμός και μην αμφιβάλλετε ότι θα χρησιμοποιηθεί και στις συζητήσεις που προκαλεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Αισθάνομαι, λοιπόν, την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αδικία που διαπράττουμε εις βάρος ενός από τους διασκεδαστικότερους χαρακτήρες του κινηματογράφου μας.

Οταν χρησιμοποιούμε το όνομα του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα από τη δημοφιλή ταινία, που γύρισε ο Αλέκος Σακελλάριος πριν από 44 χρόνια, εννοούμε τον πολιτικό εκείνο, ο οποίος συνδυάζει πομπώδη βερμπαλισμό, τεμπελιά, τρυφηλότητα και διαφθορά. Λησμονούμε όμως ότι ο τίτλος της ταινίας ήταν «Υπάρχει και φιλότιμο» και, κυρίως, ότι αυτό το φιλότιμο ενσαρκώνει ο ίδιος ο Μαυρογιαλούρος, έστω και αν το θυμάται αργά. Οταν συνειδητοποιεί το κόστος της αμέλειάς του, παραιτείται και πηγαίνει στο σπίτι του. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, τον βλέπουμε να κλείνει τα παντζούρια των παραθύρων. Επομένως, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του αυθεντικού Μαυρογιαλούρου και όσων αποκαλούμε σήμερα με το όνομά του είναι ότι ο πρώτος ήξερε τουλάχιστον τι σημαίνει πολιτική ευθύνη..."

Επιφυλάσσομαι αν ξαναβρώ κάτι ενδιαφέρον για μια νέα ανάρτηση...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις