ΟΣΚΑΡ 2008 - ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ (Νο1)



Το πρώτο κομμάτι για τα φετινά Όσκαρ και τις προβλέψεις αφορά ίσως το πιο εντυπωσιακό σε ότι αφορά την δύναμη της εικόνας αλλά ταυτόχρονα και το πιο βαρετό κομμάτι της τελετής των Όσκαρ. Ηχητικά και οπτικά εφέ.

SOUND EDITING - SOUND MIXING

Η επιστήμη του ήχου τιμάται εδώ. Το μιξάζ και τα ηχητικά εφέ με δυο λόγια. Παρότι τα 2 φαβορί της βραδιάς ("Καμία πατρίδα" και "Θα χυθεί αίμα") δηλώνουν παρόντα ωστόσο τον πρώτο λόγο σχεδόν πάντα έχουν τα μεγαλεπήβολα και πανάκριβα όνειρα των στούντιο του Χόλυγουντ. Έτσι και φέτος. Οι "Τρανσφόρμερς" αναμένεται να κερδίσουν και τα 2 Όσκαρ. Ειδικότερα στο sound mixing η υποψήφια ομάδα της ταινίας έχει ένα αχτύπητο ρεκορ. Ο Γκρέγκ Ράσελ 12 φορές υποψήφιος αλλά καμία νίκη! Ακόμη πιο λούζερ ο έτερος "Καππαδόκης" Κέβιν Ο Κόνελ με 20 (παρακαλώ πολύ!!!) υποψηφιότητες αλλά κανένα Όσκαρ. Κι όμως έχει ένα λαμπρό βιογραφικό και θεωρείται σπεσιαλίστας στο είδ0ς του. Προφανώς φέτος ήρθε η ώρα της "αποκατάστασης" τους> Με μια επιφύλαξη ότι η Ακαδημία δεν θα χαρίσει την ηθική δικαίωση τους στις ταινίες των Κοέν και Αντερσον.

SOUND MIXING

ΦΑΒΟΡΙ: TRANSFORMERS
ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ
ΘΕΛΩ: TRANSFOMERS

SOUND EDITING

ΦΑΒΟΡΙ: TRANSFORMERS (Οι 2 υποψήφιοι Ιθαν Βαν Ντερ Ρυν και Μαικ Χοπκινς είναι η χρυσή ομάδα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών)
ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ: ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ (Το καρτούν της Ντίσνεϊ, που τεχνικά είναι στολίδι )
ΘΕΛΩ: ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ

VISUAL EFFECTS (ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)

Όπως έλεγε πέρυσι και ο Ντάουνι τζούνιορ είναι η τέχνη του να βλέπεις εξωγήινους και καλικάντζαρους ένα φθινοπωρινό απόγευμα στο μπαλκόνι και στην τουαλέτα του σπιτιού σου. Τίποτα το εντυπωσιακό όμως στην κούρσα των Όσκαρ πλην του ότι εις εκ των υποψηφίων, ο Τζον Φρεζιερ είναι υποψήφιος στα team και των 2 φαβορί της κατηγορίας. Μικρή προσωπική διαπίστωση η απαράδεκτη άδικη απουσία των 300, που αδιαμφισβήτητα είναι ο ορισμός των οπτικών εφέ για το 2007.

ΦΑΒΟΡΙ : ΤΡΑΝΣΦΟΡΜΕΡΣ
ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ: ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ (Οι Πειρατές έχουν προταθεί και για τις 3 ταινίες τους στην συγκεκριμένη κατηγορία και μάλιστα έχουν κερδίσει το 2006)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
I can't see a Transformer anything without thinking about the theme song
Ο χρήστης igkros είπε…
@ moviewatcher

Well, "Enchanted" took 3 noms for Academy Awards and many other pictures are out of the golden race. I think "Transformers" will win at least one Oscar for sound or visual effects.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ