ΟΣΚΑΡ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ (ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ)


Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η ραδιοφωνική εκπομπή μετατρέπεται σε ένα κινηματογραφικό λεύκωμα μουσικών αναμνήσεων. Γιορτάζοντας 80 χρόνια Όσκαρ θα κάνουμε μια μεγάλη βουτιά στο χρόνο και θα θυμηθούμε μερικές από τις καλές αλλά και κάποιες από τις δυσάρεστες ή απρόβλεπτες στιγμές ενός κινηματογραφικού θεσμού που παρά τα χρόνια είναι κάθε χρόνο εδώ για να μας προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις. Μουσικές και τραγούδια από ταινίες που έχουν ξεχωρίσει, αρκετά από τα σάουντρακ αποτελούν σπάνιο υλικό πολυετούς έρευνας, και φυσικά αρκετές μελωδίες που ίσως να σας θυμίζουν πολλά αφού τις τραγουδήσατε, τις ψιθυρίσατε, τις κρατήσατε μέσα στον σκληρό δίσκο της συναισθηματικής σας μνήμης. Μαζί με το ειδικό αφιέρωμα θα τρέξει και ένας μεγάλος διαγωνισμός με δώρα κινηματογραφικής αξίας!

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή στην συχνότητα του 9.58 της ΕΡΤ3 18.00 -19.00Εδώ το δεύτερο κομμάτι των προβλέψεων με τα τεχνικά - καλλιτεχνικά μέρη)

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΦΑΒΟΡΙ : ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ (για την εκπληκτική μεταμόρφωση της Κοτιγιάρ σε Πιάφ.4-5 ώρες της έτρωγε καθημερινά αυτό το σοβάτισμα της Κοτιγιάρ!)
OUTSIDER : ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ (Μια ιστορική ταινία σε κάθε περίπτωση έχει κάποιο λόγο παρουσίας εδώ)
ΘΕΛΩ : ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΦΑΒΟΡΙ : ΣΟΥΙΝΙ ΤΟΝΤ (Για την δημιουργία μιας σειράς κουστουμιών που πάνε γάντι στην σκοτεινή Αγγλία του 19ου αιώνα. Αυτά τα τεχνικά βραβεία σχεδόν πάντα δίνονται στις ταινίες του Μπάρτον)
OUTSIDER : Μεταξύ 2 ταινιών εποχής ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ (Κουστούμια του 1910-1960) και ΕΞΙΛΕΩΣΗ (Μεσοπόλεμος και Β Παγκόσμιος στην Αγγλία)
ΘΕΛΩ: ΣΟΥΙΝΙ ΤΟΝΤ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΑΒΟΡΙ: ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ (κέρδισε και το βαρβείο του αντίστοιχου σωματείου)
ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ και ΤΖΕΣΕ ΤΖΕΗΜΣ (Ο στενός συνεργάτης των Κοέν Ρότζερ Ντίκινς έχει 7 χαμένες υποψηφιότητες και φέτος με διπλή παρουσία ελπίζει να κερδίσει ότι του αναλογεί: ένα Όσκαρ)

ΜΟΝΤΑΖ (συνήθως εδώ είναι σημάδι - ένδειξη ποιος πιθανόν να κερδίσει τα μεγάλα Όσκαρ)

ΦΑΒΟΡΙ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ (Ο Ρόντερικ Τζέινς που φιγουράρει ως το μέγα φαβορί της κατηγορίας δεν είναι παρά ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο των Κοέν. Καλό, ε ?)
ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ: ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΦΑΒΟΡΙ: ΣΟΥΝΙ ΤΟΝΤ (Οι ταινίες του Μπάρτον θεωρούνται υποδειγματικές σε αυτόν τον τομέα και μάλιστα έχουν κερδίσει και στο παρελθόν Όσκαρ, π.χ. Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη)
ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ: ΕΞΙΛΕΩΣΗ (Η στενή συνεργάτις του Τζο Ραίτ Σάρα Γκρινγουντ ήταν υποψήφια και το 2005 για την Περηφάνια και Προκατάληψη δίνοντας σάρκα και οστά σε μια ιστορία του 17ου αιώνα. Το ξαναπετυχαίνει τώρα για μια ιστορία μεταξύ 1935-1940)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ