ΟΣΚΑΡ - ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ (Β ΡΟΛΟΙ)

Τι κι αν είναι δεύτεροι ρόλοι? Έχουν την δική τους σημασία και θα πάρουν τα δικά τους Όσκαρ, που συχνά κρύβουν εκπλήξεις...



ΚΕΙΣΙ ΑΦΛΕΚ (Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΣΕ ΤΖΕΗΜΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΛΟ ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΟΡΝΤ) - Αυτός είναι ο δειλός Ρόμπερτ Φόρντ. Πριν 10 χρόνια ο αδερφός του κέρδιζε το Όσκαρ σεναρίου. Μπορεί αυτός να πάρει ένα ακόμα Όσκαρ για την οικογένεια Άφλεκ? Μάλλον όχι

ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ (ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ) - Θα κερδίσει ή όχι? Λες ότι δεν ξέρεις αλλά θα σου κάνω μια απλή ερώτηση: Κορόνα ή Γράμματα? Έτσι ίσως να εκτιμήσεις και την ίδια σου τη ζωή αλλά και το Όσκαρ του Χαβιέ με την πιο αστεία κόμμωση σιριαλ κιλερ . Καλπάζει με το αεροβόλο του και αλοιμονό σας!


ΦΙΛΙΠ ΣΕΙΜΟΥΡ ΧΟΦΜΑΝ (ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ) - Ξεκίνησε ως δυνατός ρολίστας εξελίχθηκε σε σπουδαίο πρωταγωνιστή και είναι άλλη μια αξιόπιστη ερμηνευτική δύναμη για την Αμερική. Κέρδισε πριν 2 χρόνια ως Τρούμαν Καπότε και τώρα επανήλθε σε μια ελληνοαμερικανική ερμηνεία ως δ
αιμόνιος Γκάστ Αβρακότος της CIA. Η υποψηφιότητα και μόνο αρκεί για τον Γκάστ

ΧΑΛ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ (ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ) - Ως ένας απόμαχος της ζωής, που βρίσκεται στον δρόμο του περιπλανώμενου Εμιλ Χιρς στην υπέροχη ταινία του Σον Πεν που αδικήθηκε εισπράττοντας μόλις δύο υποψηφιότητες. Στην πρώτη του υποψηφιότητα στα 82 του παρακαλώ! Αν κερδίσει θα είναι ο γηραιότερος νικητής Όσκαρ β ανδρικού ρόλου. Μάλλον δεν θα τα καταφέρει αλλά σίγουρα θα δεχτεί ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Για την υπέροχη διαδρομή του στον χώρο της υποκριτικής σε τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο .

ΤΟΜ ΓΟΥΙΛΚΙΝΣΟΝ (ΜΑΙΚΛ ΚΛΕΙΤΟΝ) - Ένας δικηγόρος που ακροβατεί μεταξύ αλήθειας και ψέματος χάρη στην δύναμη και την ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα. Αυτός είναι ο ρόλος του κολλητού του Μαικλ Κλέιτον, που βέβαια θα πληρώσει το μάρμαρο για αυτή την στάση του. Δεύτερη φορά προτεινόμενος αλλά τώρα έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει. Οι μετοχές του "Μαικλ Κλέιτον", όπως και της "Τζούνο" είναι πολύ ανεβασμένες τις τελευταίες μέρες.

ΚΑΝΕ ΣΟΥΜΑ

1. ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ
2. ΤΟΜ ΓΟΥΙΛΚΙΝΣΟΝ
-------------------------------
3. ΚΕΙΣΙ ΑΦΛΕΚ
--------------------------------
4. ΧΑΛ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ
5. Φ. ΣΕΙΜΟΥΡ ΧΟΦΜΑΝ

Β ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ

ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ) - Εδώ είναι και γράφει την δική της ιστορία στα όσκαρ. Με διπλή υποψηφιότητα, κάτι που συνέβη 11 φορές στο παρελθόν με ηθοποιούς όπως Σιγκούρνι Γουίβερ και Τζούλιαν Μουρ. Με υποψηφιότητα για ρόλο αντίθετου φύλου κάτι που έχει γίνει μόνο μια φορά πριν 25 χρόνια (η Λιντα Χαντ για "Τα επικίνδυνα χρόνια" του Πιτερ Γουιαρ). Με παρουσία ως Μπομπ Ντύλαν! Έχει κερδίσει το Όσκαρ υποδυόμενη την Κ. Χεπμπορν, μια ηθοποιό που έχει κερδίσει Όσκαρ. Τώρα υποδύεται έναν τραγουδιστή φολκ-ροκ που έχει κερδίσει επίσης Όσκαρ. Πόσα πλεξουδάκια στατιστικών και συμπτώσεων να γράψω για να σας πείσω ότι η Κειτ είναι έτοιμη για το δεύτερο Όσκαρ β γυναικείου ρόλου?

ΡΟΥΜΠΙ ΝΤΙ (AMERICAN GANGSTER) - Η μαμά Λούκας, του διαβόητου μαφιόζου που στα 70ς ήταν βασιλιάς στο Χάρλεμ. Αξιαγάπητη και ξεχωρίζει παρά την ολιγόλεπτη παρουσία της. Κέρδισε το βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών και βάζει πλώρη και για το Όσκαρ ως η μοναδική αφροαμερικάνα υποψήφια ηθοποιός. Αν το κερδίσει θα είναι η γηραιότερη νικήτρια για β γυναικείο ρόλο σε ηλικία μόλις 84 ετών!

ΣΙΡΣ ΡΟΝΑΝ (ΕΞΙΛΕΩΣΗ) - Το σκατιάρικο που ρημάζει 2 ζωές και έναν μεγάλο έρωτα. Η Ακαδημία δεν εκτίμησε τον Τζειμς Μακ Αβοι ή την Κιρα Ναιτλι και αναγνώρισε τον κομβικό ρόλο που παίζει η πιτσιρίκα στην εξέλιξη της ιστορίας. Στα κέλτικα το όνομα της σημαίνει Ελευθερία. 13 ετών και φυσικά η Ακαδημία λατρεύει τα πιτσιρίκια. Τατουμ Ο νηλ, Άννα Πακουιν, Χαλει Τζοελ Οσμεντ νομίζω λένε αρκετά ως ονόματα. Θα είναι η πιο τριανταφυλλένια παρουσία της τελετής , θα πάρει κάμποσα αυτόγραφα από τον Κλούνει, τον Πιτ, τον Ντεπ, θα βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες και θα γυρίσει σπίτι χαρούμενη για την ημερήσια εκδρομή.

ΕΙΜΙ ΡΑΙΑΝ
(ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΗ) - Ο Σιντει Λουμέτ είπε για αυτήν ότι αποτελεί το σπουδαιότερο ταλέντο της εποχής μας. Με τέτοιες συστάσεις στο βιογραφικό της η Ακαδημία δεν θα μπορούσε να την αγνοήσει. Δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ τριών κυριών της κατηγορίας είναι σκληρός μάλλον δεν της δίνει πολλές πιθανότητες νίκης. Εκτός κι αν γίνει θαύμα, κάτι που η Ακαδημία λατρεύει να κάνει στον β γυναικείο αρκετές φορές.

ΤΙΛΝΤΑ ΣΟΥΙΝΤΟΝ (ΜΑΙΚΛ ΚΛΕΙΤΟΝ) - Άλλο ένα καθίκι που κερδίζει με το σπαθί του παρουσία στα φετινά Όσκαρ. Ο λόγος για την Κάρεν, την αριβίστρια υπερφιλόδοξη δικηγορίνα που δεν υπολογίζει τίποτα προκειμένου να ανελιχθεί επαγγελματικά. 47 ετών η Λονδρέζα Τίλντα Σουίντον ήρθε η ώρα της μετά από πλήθος καλών ερμηνειών να την ανακαλύψει και η Πέρα χώρα των όσκαρ. Ο ρόλος της έχει εκλεκτικές συγγένειες με αυτόν του Ντει Λιουις στο "Θα χυθεί αίμα". Και τις τελευταίες μέρες ψιθυρίζεται ότι η ταινία της, ο Μαικλ Κλειτον μπορεί να κάνει την έκπληξη στα Όσκαρ. Λέτε? Η Τίλντα πάντως το αξίζει το χρυσάφι.

ΚΑΝΕ ΣΟΥΜΑ

1. ΡΟΥΜΠΙ ΝΤΙ
2. ΤΙΛΝΤΑ ΣΟΥΙΝΤΟΝ
-----------------------------
3. ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ
-----------------------------
4.ΕΙΜΙ ΡΑΙΑΝ
5. ΣΙΡΣ ΡΟΝΑΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ