ΜΠΟΜΠ ΝΤΥΛΑΝ Ο ΕΛΛΗΝ!


Μιλάμε βέβαια για τον τραγουδοποιό που αναμετρήθηκε ισότιμα με τον Ντύλαν στο πεδίο του ελληνικού τραγουδιού. Στα πρώτα χρόνια της πορείας του ο Ντύλαν δεν είχε μεγάλη απήχηση εν Ελλάδι. Επί χούντας αυτό άλλαξε και υπάρχουν "μιμητές" και εκφραστές της αισθητικής του. Ο Δ. Σαββόπουλος όμως είναι ο πρώτος που τον απεικονίζει απόλυτα με τα δικά του όπλα.

Στην αρχή του νέου αιώνα, 40 χρόνια μετά. Οι γενιές του 1-1-4, της αμφισβήτησης, των λουλουδιών, του Πολυτεχνείου, του ροκ και της ρήξης με το παρελθόν έχει βγει στην σύνταξη ή βρίσκεται οριακά μέσα στο πλάνο και έχει παραδοθεί στον μεταμοντέρνο πεγκυζηνικο μπουζουκοδισκοκαπιταλισμό (τι ωραία που τα λέω!) και στο νέο Κολοσσαίο των τηλεδικείων . Εκεί ακριβώς εμφανίζεται ο Φ.Δ. και μας θυμίζει ότι ο Μπομπ Ντύλαν είναι ακόμη εδώ!

Ο "Μπομπ Ντυλαν ο Έλλην" θα μας κάνει παρέα σήμερα το απόγευμα (18.00) στη συχνότητα του 9.58 με Έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς που εξερευνούν τον λόγο και το έργο του μεγάλου τροβαδούρου

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειάσου φίλε...τί ωραίο το ποστάκι...και τί ωραία που τα λες...αυτό το -τον πεγκυζηνικό μπουζουκοκαπιταλισμό'!!!τέλιοοοοο θεικόοοοοοοο μα καλά που τα βρίσκεις;;...δεν έχει και άδικο γιανά μη πώ ότι έχεις και χίλια δίκια...και μένα μ αρέσει ο Σαββόπουλος μεγάλωσα (και)με τη δική του μουσική...τα παλιά κυρίως η 'Συννεφούλα','Μια θάλλασα μικρή' από τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού...και από τους ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά για το ελληνικό τραγούδι...πολύ καλός...πάρα πολύ ωραίο πόστ...Αθανασία.
Ο χρήστης igkros είπε…
Σε ευχαριστώ Αθανασία για τα καλά σου λόγια.

Ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις και εσύ κάποιο μπλογκ για να τα λέμε
Ο χρήστης Ευτυχία είπε…
παναθεμά σας δε σας πρόλαβα.....


κρίμα... την άλλη φορά!



καλημέρα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ