Α ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ



Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε τα αγόρια μας! Τους ωραίους και μοιραίους των φετινών Όσκαρ!

ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ (ΜΑΙΚΛ ΚΛΕΙΤΟΝ) - Ο πρωταγωνιστής της ταινίας του Τόνυ Γκιλροϊ είναι ένας fixer μιας μεγάλης νομικής εταιρίας της Νέας Υόρκης. Ισορροπεί μεταξύ αλήθειας και ψέματος, αδυναμίας και πίστης, αυτοπεποίθησης και ανασφάλειας. Καλός ο Τζώρτζης και αν τα καταφέρει θα κερδίσει το 2ο Οσκαράκι του μετά από αυτό που πήρε το 2005 για την ΣΥΡΙΑΝΑ (Β ανδρικού όμως). Ωστόσο ο Τζώρτζης αν είδατε ειδήσεις μέσω ιντερνετ τελευταία έχει επιδοθεί σε έναν συνδικαλιστικό αγώνα προκειμένου οι ηθοποιοί να κερδίσουν όσα και οι σεναριογράφοι με την απεργία τους και μάλιστα προειδοποιεί ότι οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι και αυτοί για απεργίες! Αυτό έχει ανεβάσει αυτόματα την εκτίμηση του στους ψηφοφόρους - ηθοποιούς αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να του δώσει το δεύτερο Όσκαρ. Και ο ίδιος μάλλον το φιλοσοφεί πολύ...

ΝΤΑΝΕΙΛ ΝΤΕΙ ΛΙΟΥΣ (ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ) - Ο Ντάνιελ Πλεινβιου είναι ένας αχόρταγος και αλαζόνας χρυσοθήρας. Ρισκάρει ακόμη και την ζωή του για το χρήμα. Φανταστείτε τι κάνει όταν μαθαίνει ότι σε μια επαρχιακή κωμόπολη της Καλιφόρνια τα περιβόλια των ντόπιων στάζουν πετροδόλαρα! Ο Λιουις δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία, που είναι ο ορισμός της απληστίας, της κακίας, του σαρκασμού. Με μια δόση μικρής ανθρώπινης πινελιάς. Ο Άγγλος ηθοποιός έχει κερδίσει και το 1990 Όσκαρ και έχει προταθεί άλλες 2 φορές (1994- Εις το όνομα του πατρός και 2004 - Γκανγκστερ της Νέας Υόρκης). Με διαφορά περίπου μιας 20ετίας είναι έτοιμος και αυτός (όπως και ο Κλούνει) για το 2ο τιμημένο. Οι κριτικοί λένε ότι δίνει την ερμηνεία της χρονιάς. Εγώ απλώς λέω ότι ο Λιούις παίζει σε ταινία όποτε το γουστάρει πραγματικά (δείτε την φιλμογραφία του στο imdb και όποτε δεν νταντεύει τα μικρά του στο σπίτι. Ελλείψει κάποιου αντιπάλου λοιπόν σαφώς το αξίζει.

ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ (ΣΟΥΙΝΙ ΤΟΝΤ) - Τι το 'θελα αυτό το "ελλείψει"? Να και ο αντίπαλος! Δηλώνει αντισταρ αλλά είναι μια χαρά σταρ ο Τζόνι. Ως φονικός κουρέας που λιμάρει τα στιλέτα του στον λαιμό των ανυποψίαστων πελατών του τιμάται με την 3η κατά σειρά υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ως Τζακ Σπάροου άρεσε το 2004 ενώ και ως παραμυθάς συγγραφέας στη Χώρα του Ποτέ ήταν αρκετά καλός αλλά πάντα αουτσάιντερ! Ακριβώς αυτό συμβαίνει και τώρα. Ωστόσο εδώ η Ακαδημία θα τιμήσει ένα ταλέντο με πολλαπλές ικανότητες (ως Σούινι Τοντ χορεύει, τραγουδάει και φυσικά μαρκάρει λαιμούς και χέρια) και μια στενή συνεργασία (Μπάρτον - Ντεπ) με μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Θα τολμήσει?

ΤΟΜΙ ΛΙ ΤΖΟΟΥΝΣ (ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΗΛΑ) - Ο απόμαχος του Βιετναμ ανακαλύπτει την βρωμιά ενός νέου πολέμου που ρημάζει τα σωθικά της Αμερικής. Εξαιρετικής ομορφιάς ερμηνεία από έναν δυναμικό ηθοποιό. ο Τζοούνς θα μπορούσε βέβαια να προταθεί φέτος και για τον ρόλο του σερίφη στην ταινία των Κοέν. Το 1994 είχε κερδίσει Β ανδρικού για τον ρόλο του ομοσπονδιακού πράκτορα που κυνηγούσε τον ΦΥΓΑ Χάρισον Φόρντ. Επομένως πάει και αυτός για το δεύτερο αν το κερδίσει. Λιγοστές οι πιθανότητες του αλλά σταθερή η αξιοπιστία και η εκτίμηση στην ερμηνευτική στόφα του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν ηθοποιό στην σχέση του με τους θεατές.

ΒΙΓΚΟ ΜΟΡΤΕΝΣΕΝ (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ) - Ο διεστραμένος Νικολάι της ρωσικής μαφίας που κάνει την ζωή της καημενούλας Ναόμι Γουότς πατίνι. Η πρώτη υποψηφιότητα του Άραγκορν, που από ένα παιχνίδι της μοίρας δεν έγινε πρωταγωνιστής του Παντελή Βούλγαρη στις ΝΥΦΕΣ. Γεμίσαμε κακούς φέτος στα Όσκαρ. Δεν νομίζω να έχει και πολλές πιθανότητες. Σίγουρα όμως έχει μέλλον για να κερδίσει κάποιο Όσκαρ. Όποτε το φετινό βράδυ της απονομής θα γεμίσει με σαμπάνια, χαβιάρι και ωραίες γυναίκες για τον φίλο μου τον Βίγκο!

ΚΑΝΕ ΣΟΥΜΑ

1. ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΙ ΛΙΟΥΙΣ
2. ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ
----------------------------
3. ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ
----------------------------
4. ΤΟΜΥ ΛΙ ΤΖΟΟΥΝΣ
5. ΒΙΓΚΟ ΜΟΡΤΕΝΣΕΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ