Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατράπηκαν σε Puppet Games!



Και ξαφνικά η τηλεόραση αποδεικνύεται προβληματική στο να καλύψει το μεγάλο γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην Ελλάδα είναι αλήθεια πως η ΕΡΤ έχει τα θεματάκια της (αυτή η ιστιοπλοϊα όσο και να την βλέπω το μόνο που μου προκαλεί είναι νύστα και όχι ενθουσιασμό) αλλά σε γενικές γραμμές το παλεύει μια χαρά.

Όταν λέμε για τηλεόραση αναφερόμαστε στον αμερικάνικο κολοσσό NBC που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα των ΟΑ στις ΗΠΑ και η διαφορά ώρας μεταξύ Λονδίνου και Αμερικής το έχει οδηγήσει σε μια σειρά απόφάσεων η μια πιο αποτυχημένη από την άλλη. Ενώ όλος ο κόσμος είδε την τελετή έναρξης σε ώρα Λονδίνου το NBC αποφάσισε πως θα μαγνητοσκοπήσει το θέαμα για το δείξει στην prime time του λίγες ώρες αργότερα. Τα λεφτά είναι πολλά, οι διαφημίσεις αρκετές, το προϊον αποκλειστικό προνόμιο του δικτύου και έτσι το διαχειρίζεται με βάση τα κέρδη και όχι την ενημέρωση των τηλεθεατών του. Απόφαση που προβλημάτισε χιλιάδες τηλεθεατές του μιας που τα κοινωνικά δίκτυα και το ιντερνετ προσφέρουν εναλλακτικές ενημέρωσης και θέασης των ολυμπιακών γεγονότων. Κοντολογίς είναι μια απόφαση που ξεπερνιέται από την ίδια την τεχνολογία της εποχής μας.

Κάτι ανάλογο απόφασισε το δίκτυο και για τους αγώνες κολύμβησης με αποτέλεσμα όλη η Αμερική να μαθαίνει στο twitter και στο YouTube το ρεκόρ της Βόλμερ και το χρυσό του Λόχτι και να βλέπει τις επιδόσεις με καθυστέρηση αρκετών τηλεοπτικών ωρών. Πολύ χαρακτηριστικό το σκωπτικό βίντεο της δικτυακής έκδoσης της Wall Street Journal που σπάει την αποκλειστικότητα του NBC κάνωντας μια διασκεδαστική αναπαράσταση των αγώνων με μαριονέτες!

Να σημειωθεί ότι το 2008 το NBC προκειμένου να εξασφαλείσει την ζωντανή μεταδοση των κατορθωμάτων του Φελπς, που αν θυμάστε είχε σαρώσει τα μετάλλια, είχε λύσει το πρόβλημα της διαφοράς ώρας με το Πεκίνο προσφέροντας έναν πακτωλό χρημάτων στην διοργανώτρια για να μεταφέρει το πρόγραμμα σε ώρα που να βολεύει το αμερικάνικο κοινό!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ