Κάτι τρέχει με την Pixar?



Αρχικά ήταν φήμη. Σήμερα δείχνει να αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας.
Η Pixar σχεδιάζει μέσα στα επόμενα χρόνια μια νέα συνέχεια του Toy Story (την 4η κατά σειρά), ένα δεύτερο μέρος για τα Τέρατα α.ε. και ως κερασάκι στην τούρτα μια νέα συνέχεια για την μακράν καλύτερη ταινία της, το "Ψάχνοντας το Νέμο". Η είδηση ότι η Pixar σχεδιάζει προσεχώς 3 νέες ταινίες που ουσιαστικά αποτελούν sequel του sequel (ω sequel!) παλαιότερων επιτυχημένων ταινιών της έχει ήδη προκαλέσει πλήθος σχολίων στα media αλλά και στα κοιν. δίκτυα. Και η αλήθεια είναι πως δεν δέχονται όλοι με τον ίδιο ενθουσιασμό αυτό το δεδομένο. Εντάξει οι πιο ρομαντικοί του twitter νιώθουν πως θα ξαναζήσουν κάτι από τα παιδικά τους χρόνια. Οι πιο πικρόχολοι ελπίζουν να μην ξαναβιώσουν μια μέρα της μαρμότας! Δημοσιογραφικά πάντως το ενημερωμένο Indiewire πολύ χαρακτηριστικά αναρωτιέται σε σημερινό του ψηφιακό δημοσιεύμα αν η χρυσή εποχή της Pixar ρίχνει τίτλους τέλους. Τέσσερα sequel μέσα σε μια 5ετία είναι πράγματι αρκετά (είτε γυρισμένες είτε ως σχεδιασμός). Δεν είναι όμως μόνο το Indiewire. Και άλλοι Αμερικάνοι δημοσιογράφοι δείχνουν να προβληματίζονται, προσπαθώντας να αναγνώσουν πίσω από την στρατηγική επιλογή της εταιρίας να ξεσκονίσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος της δημιουργώντας μια νέα συνέχεια για κάθε μια. Χάθηκαν οι νέες ιδέες και λέιπουν άραγε τα πρωτότυπα σενάρια?

Η αλήθεια πάντως είναι πως η Pixar σχεδιάζει προσεχώς τρεις πρωτότυπες ιστορίες. Μια από αυτές είναι το Brave, animation που συνδυάζει ταινία εποχής με στοιχεία fantasy, που προβάλεται ήδη στις αμερικάνικες αίθουσες και σχεδιάζει την έξοδο του σε περισσότερες από 30 χώρες το προσεχές διάστημα (στην Ελλάδα πιθανότατα στις αρχές του φθινοπώρου).

Παράλληλα όμως το Toy Story έχοντας ήδη 3 ταινίες στο ενεργητικό του δείχνει τον δρόμο αφού αποτελεί την κότα με τα χρυσά αυγά, ή πιο αναλυτικά την πλέον επιτυχημένη εμπορικά συνέχεια ταινιών animation  όχι μόνο σε επίπεδο ταμειακών εισπράξεων αλλά συνολικά, υπολογίζοντας και το franchise των αγαπημένων ηρώων της παιχνιδοϊστορίας. Και ο Άντριου Στάντον, ο σκηνοθέτης του αρχικού "Ψάχνοντας το Νέμο" σίγουρα προτιμάει να συνδυάσει το όνομα του με ξαναζεσταμένο φαϊ, που σίγουρα μια κάποια νοστιμιά θα την έχει, παρά με αποτυχίες όπως αυτή που βίωσε πρόσφατα με τον John Carter, η μεγαλύτερη εμπορική αποτυχία του τραστ Disney-Pixar.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ