Βρέχει παραιτήσεις στα Δημήτρια - Παρέμβαση Π. Αβραμόπουλου



Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το ρήγμα που δημιουργήθηκε με την παραίτηση της Ιφ. Ταξοπούλου από την καλλιτεχνική επιτροπή των Δημητρίων.
Με επιστολή του που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι στο site της Παράλλαξης άλλο ένα μέλος της επιτροπής, o Γιώργος Λαζαρίδης εκφράζει την ενόχληση του για τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με την παραίτηση της Ιφ. Ταξοπούλου και παραιτείται από την επιτροπή αν και όπως δηλώνει η τριμελής ομάδα είχε ολοκληρώσει το έργο της με την ψήφιση του προγράμματος των Δημητρίων από το δημοτικό συμβούλιο.


Πριν από λίγο ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και ένας εκ των παραληπτών της επιστολής Λαζαρίδη εξέφρασε την ενόχληση του μέσω του facebook για τα όσα συμβαίνουν στον τομέα του Πολιτισμού και των Δημητρίων. Tο ζήτημα όπως φαίνεται ξεφεύγει πλέον από τον τυπικό και συμβολικό χαρακτήρα του και αποκτά πολιτικές διαστάσεις, που διαταράζουν τα εσωτερικά της Πρωτοβουλίας και του Δήμου για ακόμη μια φορά.

Η απάντηση του Σπύρου Πέγκα

Με τις αντιδράσεις και την ενόχληση στο εσωτερικό της Πρωτοβουλίας να βγαίνουν ήδη προς τα έξω για τις δύο παραιτήσεις των μελών της καλ. επιτροπής, η αντίδραση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Σπ. Πέγκα ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού δηλώνει ενοχλημένος από την σημερινή εξέλιξη αφήνοντας αιχμές για την αντίδραση Λαζαρίδη ενώ επιφυλάσσεται να απαντήσει στο προσεχές Δημ. Συμβούλιο, όπου θα τεθεί το ζήτημα, μετά και την δημόσια τοποθέτηση του Παν. Αβραμόπουλου.

Η επιστολή του Σπ. Πέγκα αναλυτικά:

Με λύπη αλλά και κατάπληξη πληροφορήθηκα σήμερα την πρόθεση του κ. Γεώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, να υποβάλλει την παραίτηση του από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ των «Δημητρίων».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση του κ. Λαζαρίδη μου κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έως και αυτήν την ώρα και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες μου, δεν κατέστη εφικτή η προσωπική επικοινωνία μαζί του. Κατόπιν αυτού αισθάνομαι δυστυχώς υποχρεωμένος να διατυπώσω δημόσια τις εξής απορίες:

- Τι μεσολάβησε από την επιστολή του κ. Λαζαρίδη, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2012, με την οποία εξέφραζε την ικανοποίησή του για το καταρτισθέν πρόγραμμα των 47ων «Δημητρίων», δήλωνε ότι προσμένει σε μία εξαιρετική επόμενη καλλιτεχνική περίοδο και ευχαριστούσε εμένα και τους συνεργάτες μου στο τμήμα «Δημητρίων» της Διεύθυνσης Πολιτισμού για την «ουσιαστική και δημιουργική φετινή μας συνεργασία», μέχρι και σήμερα;

- Γιατί ενώ στην επιστολή παραίτησής του, ανακαλύπτει αίφνης «αλλοίωση του χαρακτήρα του προγράμματος» του Φεστιβάλ, λίγες ημέρες πριν απηύθυνε στην αρμόδια υπηρεσία και σε εμένα τον ίδιο «Συγχαρητήρια για τη διαμόρφωση της αναλυτικότατης εισήγησης των φετινών Δημητρίων, βάσει όλων των δεδομένων που συζητήσαμε και δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα»;

Επειδή λοιπόν αδυνατώ να κατανοήσω τον χρόνο και τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής του, απαντώ στον κ. Γιώργο Λαζαρίδη ότι το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό και σταθερή μου πεποίθηση παραμένει, ότι πριν από τις όποιες δημόσιες τοποθετήσεις, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί ένας ειλικρινής διάλογος ανάμεσά μας, όπως αρμόζει στο κύρος του θεσμού των «Δημητρίων».

Όσον αφορά την ολοκληρωμένη απάντησή μου για το θέμα της παραίτησης της κ. Ιφιγένειας Ταξοπούλου από την Καλλιτεχνική Επιτροπή των «Δημητρίων», αυτή θα διατυπωθεί στο επόμενο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ