Θέατρο και Παραμύθια στο Πάρκο! Why Not?




Αυτό το Σαββατοκύριακο αν ήσουν στη Θεσσαλονίκη είχες πραγματικά 2 επιλογές: η μία ήταν η δοκιμασμένη που επέλεξε τελικά και η πλειοψηφία, να αφεθεί στο κάλεσμα της παραλίας και της θάλασσας. Απολύτως λογικό με τέτοιες θερμοκρασίες και μετά από τόσο γάνιασμα με 2 εθνικές εκλογές. Η δεύτερη ήταν να κάτσει στην πόλη και να χαλαρώσει κάνοντας μια βόλτα ή απολαμβανοντας το καλοκαιράκι στη βεράντα με φρούτα, ποτά και παρέα. Στην δεύτερη περίπτωση είχες βέβαια και το ενδεχόμενο να πας μια βόλτα στο Gay Parade (αν ήσουν αρκετά προχώ) ή στο υπέροχο θεατρικό 2ήμερο του Why Not. Για την παρέλαση του Thess Pride τα γράψαμε και πάμε παρακάτω.



Το Why Not όμως ήταν ένα χορταστικό 2ήμερο για μικρούς και μεγάλους που έγινε στο Πάρκο Ηρακλειώτη, στο Πεδίο του Άρεως. Πάνω από 15 παραστάσεις και δρώμενα, masterclasses για το θεατρο, μουσικά happenings και φυσικά το ίδιο το πάρκο ήταν κάτι παραπάνω από μια διέξοδο και μπράβο στην ομάδα του Why Not που το οργάνωσε και το έφερε εις πέρας.


Δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω όπως θα ήθελα αλλά είχα επαφή με τον χώρο και το μίνι φεστιβάλ των παιδιών αφού το Σάββατο μετά το τέλος της παρέλασης είχα την λόξα μετά από τοσο ξεποδάριασμα στους δρόμους της πόλης να πάω στην εκδήλωση που οργάνωνε το Αιθερόπλοο και ήταν ένας μαραθώνιος ανάγνωσης παραμυθιών. Ήταν μια θεοπάλαβη ιδέα, σκέφτηκα όταν διάβασα το προσκλητήριο που μου έστειλαν στο facebook το να διαβάζεις παραμύθια ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή και ομολογώ πως αυτο στάθηκε αρκετό για να παραμερίσω την κούραση και να κατευθυνθώ στο πάρκο. Πάνω από 40-50 άτομα μάλλον είχαν την ίδια σκέψη με 'μένα και έτσι μεσάνυχτα και κάτι η Βαρβάρα Δουμανίδου, η Μαρία Ράπτη και η υπόλοιπη ομάδα του Αιθερόπλοου ξεκίνησαν το μαραθώνιο ανάγνωσης. Βέβαια εκτός από ανάγνωση τα κοριτσια είχαν οργανώσει και ένα μεταμεσονύκτιο κύνηγι θησαυρού με έπαθλο γάλα και κουλουράκια! Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι παρευρισκόμενοι ακροατές ανέβηκαν στη σκηνή για να διαβάσουν το παραμύθι της επιλογής τους.


Λίγο προς το τέλος η βροχή τους τα χάλασε εκεί στο Why Not αλλά δεν πειράζει γιατί ήταν βάλσαμο δροσιάς για όλους. Το στοίχημα έτσι κι αλλιώς το είχαν κερδίσει και περιμένουμε πλέον την επόμενη δράση τους!

Πηγή φωτο: Why Not και igkros

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ