Τα σάουντρακ των διακοπών - Εξώστης Θήτα 7/6







Καθώς η χειμερινή κινηματογραφική σεζόν δίνει την σκυτάλη σε ένα ράθυμο καλοκαίρι τακτοποιώ την δισκοθήκη του Εξώστη Θήτα και επιλέγω τα καλύτερα σάουντρακ που άκουσα για το πρώτο μισό του 2012. Μια ανασκόπηση για όσους ετοιμάζονται για τις διακοπές και αναζητούν την ιδανική μουσική επένδυση!


10. Άναψε με!

Πιθανόν να μην βρείτε αυτό το σάουντρακ στα δισκάδικα. Βλέπετε, αποτελεί ένα compilation της σκηνοθέτιδος της ομότιτλης νορβηγικής ταινίας με νεανικά ποπ και ροκ συγκροτήματα της Σκανδιναβίας. Ωστόσο η επιλογή των τραγουδιών από Efterklang, Εlias and the wizzkids και Kings of Convenience είναι κάτι παραπάνω από καλή.


9. Hugo

Ο Καναδός Χάουαρντ Σορ αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους σημαντικούς της σοβαρής και κινηματογραφικής μουσικής. Για τις ανάγκες της τελευταίας ταινίας του Μάρτιν Σορτσέζε δημιουργεί ένα γλυκό αλλά και μελαγχολικό μουσικό τοπίο που μας μεταφέρει στην Γαλλία του μεσοπολέμου. Στα συν η συμμετοχή της ΖΑΖ σε ένα τραγούδι.


8. This must be the place

Αναμφίβολα αξίζει μια θέση στην λίστα καθώς περιέχει μέσα πρωτότυπη μουσική και τραγούδια του Ιρλανδού Γκάβιν Φριντεϊ (ξεχωρίζει το ατμοσφαιρικό Lord Im coming) και φυσικά δυναμική παρουσία των Talking Heads και του David Burn.


7. The Descedants


Η world folk πινελιά της σεζόν με ένα άλμπουμ πλούσιο σε ήχο και συναίσθημα από την εξωτική Χαβάη και Χονολουλού.


6. Το Κορίτσι με το τατουάζ

Οι Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος δημιουργούν ένα σκοτεινό, άμπιεντ μουσικό έπος για την σπουδαία ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ. Ανώτερο της περσινής οσκαρικής σύνθεσης τους για το Social Network, αποτελεί αναμφίβολα ένα σάουντρακ που σημαδεύει το πρώτο μισό του 2012.


5. W.E.

Ο Πολωνός Άμπελ Κορζενιόφσκι υπογράφει μια λυρική, ρομαντική ορχηστρική μουσική για την χαριτωμένη ταινία της Μαντόνα, η οποία συμμετέχει και στο σάουντρακ με ένα αρκετά συμπαθητικό τραγούδι της, το Masterpiece.



4. Cafe De Flore

Ο Καναδός Ζαν Μαρκ Βαλέ δημιουργεί το πιο χορταστικό compilation soundtrack της χρονιάς. Άλλωστε αποτελεί μια από τις «διαστροφές» του σκηνοθέτη να ντύνει τις ταινίες του με μουσικές και τραγούδια που τον έχουν επηρεάσει. Και έτσι εδώ θα βρείτε μια εξαίσια επιλογή με Sigur Ross, Pink Floyd, Cure, Nine Inch Nails, κλπ.



3. The Rum Diary



Ο Κρίστοφερ Γιάνγκ δημιουργεί μια τζαζίστικη - μπλουζιστικη ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’60 και στο μεθυσμένο Πουέρτο Ρίκο του Χάντερ Τόμσον.



2. Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμαϊλι



Αν δεν υπήρχε ο Αρτίστας του Λουντοβίκ Μπουρσέ ίσως να μιλάγαμε και για το οσκαρικό σάουντρακ της χρονιάς. Παρ’ όλα αυτά ο Ισπανός Αλμπέρτο Ιγκλέσιας χτίζει κατά το ήμισυ τη νουάρ ατμόσφαιρα της ταινίας με την σκοτεινή και μυστηριακή μουσική του.



1. Moonrise Kingdom


Αν και η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα, οι μουσικές επιλογές του Γουές Άντερσον με την Φρανσουάζ Αρντί, τον Λέοναρντ Μπερνσταϊν και τον Χανκ Γουίλιαμς σε πρώτο πλάνο και η μελωδική σύνθεση του Αλεξάντερ Ντεπλά μας προσφέρουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα, από τα καλύτερα της χρονιάς. Το σάουντρακ του καλοκαιριού!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ