Μεταφορά της έδρας του φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη προαναγγέλει ο Υπουργός Πολιτισμού


Ένα πάγιο αίτημα της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως σύντομα θα ικανοποιήσει ο Υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος με την μετακίνηση της έδρας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου από την Αθήνα στην φυσική της θέση, την Θεσσαλονίκη. Η εξαγγελία έγινε με αφορμή την παρουσία του Υπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ο Δημ. Εϊπίδης είχε αναφερθεί στην παρουσίαση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ προς τους δημοσιογράφους πριν ένα μήνα στην σχέση του οργανισμού και του θεσμού με την πόλη εκφράζοντας ανοιχτά σκέψεις για σύσφιξη και νέο ξεκίνημα που θα δίνει βάρος στην έδρα στην Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει κάτι περισσότερο επ' αυτού.

Ο κος Γερουλάνος πάντως στην σημερινή του ανακοίνωση διευκρίνησε πως αυτή η μεταφορά δεν πρόκειται να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη προκειμένου να μην θιγούν εργασιακές σχέσεις.

Υπάρχουν πάντως και αυτοί που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την συγκεκριμένη κίνηση θεωρώντας πως ενδεχομένως να λειτουργήσει το Φεστιβάλ σε γκετοποίηση και απομόνωση. Κι αυτό με δεδομένο ότι όλη η ελληνική κινηματογραφική αγορά και δραστηριότητα έχει πλέον συγκεντρωθεί στην Αθήνα και αρκετοί Έλληνες κινηματογραφιστές δεν έχουν πλέον στις προτεραιότητες τους και στις επιλογές τους ως βήμα παρουσίασης των ταινιών τους την Θεσσαλονίκη, κάτι που θεωρούνταν δεδομένο μέχρι πρόπερσι.

Ίσως να μην έχουν άδικο στη σκέψη τους αλλά από την άλλη το Φεστιβάλ δείχνει πως βρίσκεται πλέον ενώπιον μιας ολότελα νέας εποχής γεμάτη προκλήσεις, που αν μη τι άλλο φαντάζουν απόλυτα δημιουργικές. Αν θα τις αξιοποιήσει είναι αποκλειστικά στο χέρι της νέας δίοικησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί οσονούπω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ