Street Festival για την Thessaloniki EYC - 2014


Μια γιορτή που θα ενημερώσει και θα συσπειρώσει την Θεσσαλονίκη γύρω από έναν κοινό στόχο, την διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 είναι η γιορτή δρόμου που διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης (Αντιδημαρχία Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού) και οι εθελοντές της Θεσσαλονίκης 2014.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα η Αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου αλλά και εκπρόσωποι των ομάδων που διοργανώνουν τη μεγάλη γιορτή παρουσίασαν στον Τύπο το πλαίσιο της γιορτής αλλά και την υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης: "Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γιορτάσει έναν στόχο, την διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη νεολαίας. Θέλουμε να αναδείξουμε τον Πολιτισμό, την Οικονομία, τα Κοινωνικά Ζητήματα και τις ευκαιρίες που προσφέρει μια τέτοια διεκδίκηση και προβολή" δήλωσε η κα Πασχαλίδου.

Η ομάδα συντονισμού των εθελοντών δήλωσε επίσης πως πάνω από 20 άτομα εργάζονται για τον συντονισμό και τον σχεδιασμό του προγράμματος ενώ περισσότερα από 100 άτομα έχουν ήδη προσφέρει εθελοντικά τις εργασίες και τις ιδέες τους στο εγχείρημα. Μέχρι στιγμής για την προσπάθεια ενημέρωσης των Θεσσαλονικέων έχουν αναρτηθεί αφίσες και banners σε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ ενώ το Σάββατο 16 Απριλίου σχεδιάζεται μια μεγάλη φωτογραφήση εθελοντών που θα σχηματίσουν τη μεγαλύτερη ανθρώπινη γραμματοσειρά με σκοπό την ανάδειξη της διεκδίκησης.

Στην Γιορτή Δρόμου, που σχεδιάζεται για την 29η Απριλίου δεκάδες ομάδες και καλλιτέχνες της πόλης έχουν ήδη δηλώσει εθελοντική προσφορά ενώ καθημερινά η λίστα συμμετεχόντων αυξάνεται. Η γιορτή θα λάβει χώρα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης από την Πλατεία Τσιρογιάννη και τον Λευκό Πύργο μέχρι το Άγαλμα Καραμανλή. Θεατρικά σχήματα, video art και προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, δράσεις για τα παιδιά, ποδηλατοπορείες, skate, Bmx, Graffiti θα γεμίσουν την παραλία Θεσσαλονίκης με πλήθος δράσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ