IF I RISE : Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙA A.R. RAHMAN - DIDO ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ DANNY BOYLE!



Το "If I Rise" είναι η αρχή μιας ωραίας φιλίας, όπως θα έλεγε και ο Μπόγκι στην "Καζαμπλάνκα". Αποτέλεσμα που γεννήθηκε για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Ντάνι Μποϊλ "127 Ώρες". Η ταινία αφηγήται την αληθινή ιστορία ενός ορειβάτη που θα ζήσει την δική του προσωπική δοκιμασία όταν θα παγιδευτεί σε μια κακοτράχαλη πλαγιά με κίνδυνο την ζωή και την σωματική του ακεραιότητα.

Ο Μποϊλ δείχνει ενθουσιασμένος από την συνεργασία του με τον A.R Rahman, συνεργασία που χάρισε στον συνθέτη 2 όσκαρ το 2008 για το σκορ και το hit τραγούδι "Jai Ho" του Slumdog Millionaire και τώρα ήρθε η ώρα της συνέχειας σε κάτι τελείως διαφορετικό όπως φαίνεται. Το pop πάει έτσι κι αλλιώς στον γνωστό και ως "Μότσαρτ του Μαντράς" που έχει στο βιογραφικό του άπειρα αντίστοιχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες στην πατρίδα του και με απήχηση στο Ην. Βασίλειο.

Ο Ραχμάν έβαλε λοιπόν την μουσική στην νέα ταινία του Μποϊλ και μεταξύ άλλων θέλησε και ένα τραγούδι για να επισφραγίσει το αποτέλεσμα και να το τραγούδι του οποίου η ερμηνεία ανήκει στην Dido και στον ραχμάν ενώ τους στίχους υπογράφουν η Dido και ο Rollo (που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται πίσω από κάθε βήμα της). Η ίδια η Dido δηλώνει στο επίσημο site της πως το αποτέλεσμα βγήκε στην διάρκεια της δοκιμής ενός άλλου τραγουδιού στο στούντιο του συνθέτη όταν της πρότεινε να δουλέψουν πάνω στη μελωδία του "If I Rise". Οι στίχοι μπήκαν, η ερμηνεία και η ηχογράφηση τελείωσε και ο Ραχμάν αφού κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας εδώ και μερικές μέρες στις ΗΠΑ (προσεχώς και στην Ευρώπη) περιμένει τώρα να δει αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα τον ξαναοδηγήσει στα Όσκαρ και στα Γκράμι το 2011!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ