ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ DIALOG, ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ!


Το πρώτο Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Dialog” πραγματοποιήθηκε στις 3-4-5 Νοεμβρίου στο Σινεμά Ανατολή του Πανεπιστήμιου Anadolu, στο Εσκισεχίρ.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν στο κοινό συνολικά 60 ταινίες μικρού μήκους, 30 εκ των οποίων ήταν από την Τουρκία και 30 από την Ελλάδα.

Το Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, και το δεύτερο σκέλος θα λάβει χώρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το όνομα "Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης".

16 Έλληνες φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν, λόγω του φεστιβάλ, από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ανατολή. Οι Έλληνες φοιτητές ένιωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία που εξέλαβαν και δήλωσαν: "Νιώσαμε σα στο σπίτι μας. Εδώ μάθαμε εκ νέου τη σημασία της λέξης "αδερφός". Είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας ικανοποίησαν και συνέβαλαν στη διοργάνωση του φεστιβάλ."

Στα εγκαίνια που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ανατολή Καθηγ. Δρ. Νταβούτ Αϊντίν (Davut Aydın), ο Κοσμήτορας Καθηγητής της Σχολής Επιστημών Επικοινωνίας Καθηγ. Δρ. Νεζντέτ Αταμπέκ (Nejdet Atabek), ο εκπρόσωπος της Σχολής Θετικών Επιστημών Αν. Καθηγ. Δρ. Νεζίχ Ορχόν (Nezih Orhon) και ο Διευθυντής της Κινηματογραφικής Λέσχης Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης ΑΖΑ Γιάννης Ζαχόπουλος.

Αν. Καθηγ. Δρ. Νεζίχ Ορχόν: "Οι φοιτητές επαναβεβαίωσαν την αυτοπεποίθησή τους."

Κατά την έναρξη της τελετής εγκαινίων, ο εκπρόσωπος της Σχολής Θετικών Επιστημών Αν. Καθηγ. Δρ. Νεζίχ Ορχόν δήλωσε σε σύντομη ομιλία του, "Χάρη σε αυτό το φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία να ενισχύσουμε τις αξίες της "αδερφοσύνης" και της "φιλίας". Ταυτόχρονα, δίνοντας διάφορα καθήκοντα στους φοιτητές μας, επιβεβαίωσαν μέσω των ευθυνών που τους δόθηκαν την αυτοπεποίθησή τους," ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσούτ Τασασίζ (Mesut Tasasız): "Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας."

Ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Ανατολή Μεσούτ Τασασίζ εξέφρασε την υπερηφάνεια του που φιλοξένησε μια τέτοια διοργάνωση. Σε δηλώσεις του ανέφερε: "Λέγεται ότι η Τουρκία με την Ελλάδα είναι δύο προβληματικές χώρες. Θωρώντας την εκδήλωση από το σημείο που βρισκόμαστε, συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα. Τα προβλήματα αυτά μπορούμε να τα δούμε μόνο στην πολιτική αρένα. Όταν προσπαθεί κανείς να κάνει κάτι για τους λαούς των δύο αυτών χωρών, που μοιάζουν τόσο μεταξύ τους, η προσπάθεια αυτή είναι πραγματικά σημαντική και δότης χαράς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεισέφεραν," σημείωσε στην ομιλία του.

Γιάννης Ζαχόπουλος: "Θα ήταν μεγάλο λάθος να μας χώριζαν οι διαφορετικές μας κουλτούρες."

Ο Διευθυντής Το Thess Internatioanl Short Film Festival Γιάννης Ζαχόπουλος μίλησε εκ μέρους των επισκεπτών από την Ελλάδα στους παρευρισκόμενους στο Σινεμά Ανατολή. Ο Γιάννης Ζαχόπουλος ανέφερε στην ομιλία του: "Σας ευχαριστώ που με καλέσατε σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Όσο αφορά στην τουρκική και την ελληνική κουλτούρα μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Θα ήταν μεγάλο λάθος να μας χώριζαν οι διαφορετικές μας κουλτούρες. Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός φίλων μου από την ίδια φυλή, που υπερασπίζονται την προσπάθειά μας. Διοργανώσαμε αυτό το φεστιβάλ κυρίως για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο πανεπιστήμιο ή φεστιβάλ που θα μας φιλοξενούσε καλύτερα. Σε όλη μου τη ζωή δεν έχω φιλοξενηθεί ποτέ με τόση "αδερφοσύνη". Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην κινηματογραφική λέσχη".

Πηγή: Turkish-Greek News

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ