Ο ΣΙΓΚΕΡΟΥ ΟΥΜΕΜΠΑΓΙΑΣΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 3-4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!Το αντιγράφω ακριβώς όπως μεταδίδεται από το Ίδρυμα Κακογιάννης:


Η ΟΤΙCONS PRODUCTIONS φέρνει τον Shigeru Umebayashi, συνθέτη των κινηματογραφικών επιτυχιών «2046», « Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου θα δώσει 3 συναυλίες και ένα Μaster Class για σύνθεση μουσικής κινηματογράφου.

Ο ερχομός του στην Ελλάδα αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός για όλη την Ευρώπη, καθώς ο Shigeru Umebayashi έχει εμφανιστεί πρόσφατα μόνο σε 2 Φεστιβάλ κιν/φου στην υπόλοιπη Ευρώπη (στη Γάνδη το 2009 και την Κρακοβία το 2010) .


Μπορεί να είναι 25 χρόνια ενεργός ως συνθέτης στον χώρο του κινηματογράφου αλλά μόλις εδώ και μία δεκαετία οι μουσικές του πέρασαν τα σύνορα της Ιαπωνίας και άγγιξαν το Δυτικό κοινό. Ο συνθέτης που συνεργάστηκε με τον Wong Kar-Wai ("Ερωτική Επιθυμία", "2046") και τον Zhang Yimou ("Ιπτάμενα Στιλέτα", "Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού") δημιούργησε ένα ολόκληρο νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής εξαιτίας των εξαιρετικών και μοναδικών μελωδιών του.

Έξι χρόνια ακριβώς μετά την κυκλοφορία του "2046" στους κινηματογράφους - ενός απο τα πλέον πολυπαιγμένα στα ελληνικά ραδιόφωνα soundtracks της τελευταίας δεκαετίας - ο Ιάπωνας συνθέτης έρχεται στην Αθήνα για τρεις μοναδικές συναυλίες.

Τις μουσικές του Shigeru Umebayashi (ή Ume, όπως προτιμάει να τον φωνάζουν) θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική ορχήστρα και χορωδία "Oticons Orchestra & Choir", που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις συναυλίες που θα αφορούν τα soundtracks από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εντός και εκτών συνόρων.

Την Oticons Orchestra & Choir θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Brossé. Ο εν λόγω πολύπειρος μαέστρος έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον διάσημο συνθέτη John Williams για να διευθύνει το world tour του "Star Wars in Concert". Για τον ίδιο, όπως επίσης και για τον συνθέτη Ume, θα πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση μπροστά σε Ελληνικό κοινό.

Την Oticons Orchestra & Choir θα συνοδεύσουν στην ερμηνεία των μουσικών του Ιάπωνα συνθέτη ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η σημαντική Ελληνίδα τραγουδίστρια με την διεθνή καριέρα Σαβίνα Γιαννάτου. Πέραν των προαναφερθέντων γνωστών θεμάτων για τις Ασιατικές παραγωγές στις οποίες συμμετείχε, στις συναυλίες του στην Αθήνα θα ακουστούν θεματά του και για δυτικές παραγωγές όπως τα "Hannibal Rising", "Incendiary" αλλά και από το φιλμ του 2009 του Τομ Φορντ "A Single Man".

Σχόλια

Ο χρήστης new-girl-on-the-blog είπε…
Υπέροχες μουσικές..!
(τι κρίμα να μην επισκεφθεί και την πόλη μας)
Ο χρήστης igkros είπε…
@ New girl

Να ελπίζουμε ότι θα το κρατάνε για έκπληξη οι του Φεστιβάλ? Δεν τρέφω τέτοιες ελπίδες

Δημοφιλείς αναρτήσεις