75 ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Εβδομηνταπέντε σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Θεσσαλονίκη τοπετούνται με κείμενο τους απέναντι στο κινηματογραφικό νομοσχέδιο. Το κείμενο τους έχει ως εξής:

"Στο πλαισιο της Διαβουλευσης για τον Νεο Νομο για τον Κινηματογραφο εχουμε να προτεινουμε τα εξης ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ζητουμε η εδρα του Φεστιβαλ πραγματικα και λειτουργικα να βρισκεται στην Θεσσαλονικη.Είναι παγκοσμια πρωτοτυπια το Φεστιβαλ να γινεται στην Θεσσαλονικη και η εδρα του να ειναι στην Αθηνα ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ την εξαφανιση της ελληνικης ταινιας απο το Φεστιβαλ

ΠΟΛΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην Θεσσαλονικη εργαζονται σημερα 75 Σκηνοθετες ,διπλασιοι τεχνικοι και 300 Ηθοποιοι.Παρ΄ολα αυτα δεν εχει αναπτυχθει μια υποδομη σοβαρη για την παραγωγη ταινιων ακομη και χαμηλου μπατζετ. Στο πλαισιο λοιπον του νεου Νομου ζητουμε μια ευνοικοτερη μοριοδοτηση για τις ταινιες των οποιων οι συντελεστες, τα Studios και οι χωροι γυρισματων ειναι στην Θεσσαλονικη και στην Β. Ελλαδα γενικα. Επισης ζητουμε για την αναπτυξη αυτης της υποδομης την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με εδρα την Θεσσαλονικη που θα συντονιζει και θα διαχειριζεται ολες τις ενεργειες με την Περιφερεια,Δημους, τηλεορασεις, για την παραγωγη του οπτικοακουστικου προιοντος".

ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ