DGA AWARD 2009: ΟΙ 5 ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



DGA Awards
Kathryn Bigelow
The Hurt Locker

DGA Awards
James Cameron
Avatar

DGA Awards
Lee Daniels
Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire

DGA Awards
Jason Reitman
Up In The Air
DGA Awards
Quentin Tarantino
Inglourious Basterds



Αυτοί είναι οι πέντε σκηνοθέτες που θα διεκδικήσουν φέτος το Βραβείο του Σωματείου Σκηνοθετών. Ο Τζέιμς Κάμερον το είχε κερδίσει το 1997 για τον Τιτανικό ενώ ο Κουέντιν Ταραντίνο ήταν και πάλι υποψήφιος το 1994 για το Pulp Fiction. Oι υπόλοιποι τρεις προτείνονται για πρώτη φορά.

Τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον χώρο της σκηνοθεσίας θα παραλάβει φέτος ο Νόρμαν Τζούισον με σπουδαία φιλμογραφία στα 60ς και 70ς (Έρχονται οι Ρώσοι!, Υπόθεση Τόμας Κράουν, Ιστορία ενός Εγκλήματος, Βιολιστής στη στέγη, Ιησούς Χριστός Υπερλάμπρο Αστέρι, Η Αγνή του Θεού, Στη Λάμψη του Φεγγαριού, κ.α.). Ο Τζούισον είναι από τους πλέον αδικημένους σκηνοθέτες των Όσκαρ, των Σφαιρών και του βραβείου των Σκηνοθετών αφού έχει προταθεί ουκ ολίγες φορές (7 ήταν οι υποψηφιότητες του για Όσκαρ) αλλά δεν το έλαβε καμία!

Εκτιμάται πως το DGA award είναι το πιο σοβαρό πρόκριμα για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Μόλις έξι φορές δεν συνέπεσε ο νικητής των δύο βραβείων. Η τελευταία το 2002 όταν ο ΡομπΜάρσαλ πήρε το DGA για το Σικάγο αλλά ο Ρομάν Πολάνσκι πήρε το Όσκαρ για τον Πιανίστα. Και ένα μικρό παραλειπόμενο για όσους δεν το γνώριζαν: Η Κάθριν Μπίγκέλοου, που εκτιμάται και ως το μεγάλο φαβορί της φετινής βράβευσης, είναι και πρώην κυρία Κάμερον!

Τα βραβεία του Σωματείου Σκηνοθετών θα απονεμηθούν στις 30 Ιανουαρίου 2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ