ΣΕ ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ?


Με την απειλή της αποχής από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Μάρτη 2010 να στέκεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κέφαλι της διοργάνωσης οι κινηματογραφιστές δηλώνουν την πρόθεση τους να φανούν ακόμη πιο δυναμικοί προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της κινηματογραφικής πολιτικής της Ελλάδα. Μεταδίδεται η πληροφορία πως αρκετοί από τους μέχρι τώρα συμμετέχοντες εξετάζουν την πιθανότητα της αποχής τους από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και ενώ η Ομίχλη θα μεταφερθεί τις επόμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη.

Φυσικά οι Ομιχλιστές απλά κλωτσάνε το γαϊδούρι για να πάρει φόρα αφού στις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης δεν είδαν την δέσμευση της να γίνεται πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες τις μέρες που η Ομίχλη θα είναι στην Θεσαλονίκη το Υπουργείο Πολιτισμού θα βγάλει σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο στην Ελλάδα. Επομένως θα έχουμε πολλά να πούμε εκείνες τις μέρες όπως και μεθαύριο που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της Ομίχλης - επιτέλους!!! - στην Θεσσαλονίκη.

Έχω γράψει σε παλιότερες αναρτήσεις σχετικά σχόλια για την σχέση Ομίχλης - Θεσσαλονίκης. Από 'δω και πέρα θα έχουμε να πούμε πολλά καιμε τους σκηνοθέτες στον αέρα του 9.58. Θα ήθελα βέβαια να δω κάποια στιγμή μια επίσημη τοποθέτηση από κάποιους υπεύθυνους φορείς που σχετίζονται με το θέμα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ας πούμε, ο ξακουστός Νομάρχης μας (που πλέον νοιάζονται για τον περήφημο Καλλικράτη) και ο Υπουργός Πολιτισμού που συμφωνούμε όλοι μαζί του ότι έχει γούστο η αντάρα της Ομίχλης αλλά τι θα γίνει με το μέλλον του Φεστιβάλ και την σχέση του με τον ελληνικό κινηματογράφο δεν μας έχει πει ακόμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ