Η ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΙΓΚΕΛΟΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΟΣΚΑΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ?


Σε σκληρή παρτίδα σκάκι έχει πλέον μεταβληθεί η κούρσα των Όσκαρ μετά τα βραβεία των Σωματείων Ηθοποιών, Παραγωγών και Σκηνοθετών. Για τους ηθοποιούς τα γράψαμε ήδη με τον Ταραντίνο να έχει την τιμητική του. Πριν από μερικές μέρες η διαφαινόμενη πρόβλεψη-νίκη του Άβαταρ στα βραβεία του Σωματείου Παραγωγών διαψεύτηκε καθώς νίκησε το Hurt Locker. Ήταν μια θεαματική ανατροπή μετά την εξέλιξη που είχε η απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Χτες το βράδυ γράφτηκε ιστορία στο Χόλυγουντ αφού οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με την Κάθριν Μπίγκελοου, την σκηνοθέτιδα του Hurt Locker, να κερδίζει το βραβείο του Σωματείου Σκηνοθετών. Είναι η πρώτη φορά στα 62 χρόνια ιστορίας του Directors Guild Awards που μια γυναίκα κερδίζει αυτή την διάκριση. Η εκτίμηση αρκετών ήταν πως ο Κάμερον θα κέρδιζε.

Η βράβευση είναι σημαντική για την οσκαρική κούρσα δεδομένου ότι μόλις έξι φορές το Όσκαρ σκηνοθεσίας δεν συνέπεσε με το DGA. Η τελευταία ήταν το 2002 με τον Ρομπ Μάρσαλ για το μιούζικαλ Σικάγο να κερδίζει το βραβείο του σωματείου αλλά ο Ρομάν Πολάνσκι έκανε την ανατροπή με τον Πιανίστα ενώ το 2000 ο Άνγκ Λι είχε πάρει για το Τίγρης και Δράκος το DGA αλλά ο Στήβεν Σόντερμπεργκ γιατο Τράφικ τιμήθηκε με το Όσκαρ.

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ ανακοινώνονται την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου (μεθαύριο). Όποτε θα έχουμε πολλά να λέμε από την Τρίτη και μετά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ