ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ - TEASER (ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ)



Για τη νέα ταινία του Π. Βούλγαρη θα μιλήσουμε αρκετές φορές από 'δω και πέρα και μέχρι την πρώτη προβολή της τον Οκτωβριο του 2009 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ήταν ένα παλιό όνειρο του σκηνοθέτη να κάνει μια ταινία για τον Ελληνικό Εμφύλιο αποκωδικοποιόντας τα όσα έζησε ως παιδί στην Αθήνα της περιόδου 1945-49.


Και αυτό γίνεται μέσα από την ιστορία δύο αδελφών, που είναι διχασμένοι ανάμεσα στις δύο πλευρές και ζουν στα χαρακώματα του Εμφυλίου.

Για την ώρα να πούμε απλώς ότι η ταινία αποτελεί τη νέα συνεργασία του σκηνοθέτη με τον σπουδαίο Θανάση Βέγγο (μετά τις "Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου", που αυτές τις μέρες κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε dvd και το "Όλα είναι Δρόμος") ενώ οι Χρήστος Καρτέρης, Γιώργος Αγγέλκος και Άννα Παρτσάνη, πρωτοεμφανιζόμενοι και νέοι ηθοποιοί έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παίζουν ακόμη οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου(φώτο), Γιώργος Συμεωνίδης, Μάριος Ποντίκας, κ.α.


Σημειώστε ανάμεσα στα ενδιαφέροντα της ταινίας ότι τα γυρίσματα έγιναν σε τοποθεσίες της Δυτ. Μακεδονίας (Γράμμο, Βίτσι, Καστοριά) αλλά και την μουσική του Γιάννη Αγγελάκα (την οποία περιμένω να ακούσω πως και πως)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ