Ο ΠΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ



Ήταν μια μαγική βραδιά στη Μονή Λαζαριστών η χτεσινή. Στην μικρή σκηνή του περήφημου Φεστιβάλ της Μονής ο Πάρης Παρασχόπουλος έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Λιτός αλλά αρκούντως συναισθηματικός δημιουργώντας σκέψεις και εικόνες μέσα από τις μουσικές του. Το Μακεδονικό Κουαρτέτο και η απαγγελία των ποιημάτων του Σταύριου Ζαφειρίου από την Μάρα Τσικάρα πολύτιμοι βοηθοί του συνθέτη για να ορίσουν ένα τέλειο σκηνικό για την χτεσινή νύχτα.

Ευτυχώς φέτος όλα πήγαν καλά και η Μικρή Σκηνή, που πέρυσι έφαγε πόρτα τελευταία στιγμή λόγω οικονομίας, θα κάνει κανονικά τις εκδηλώσεις της. Έτσι μπορείτε σήμερα και αύριο να παρακολουθήσετε τον Θωμά Κοροβίνη και την Ντιλέκ Κοτς αλλά και τον Γιώργο Καζαντζή σε μελωδικά ταξίδια στον υπέροχο χώρο των Λαζαριστών

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Κι όμως η απορία παραμένει: Η Μονή Λαζαριστών είναι μια προνομιακή περιοχή για τα δυτικά προάστεια της Θεσσαλονίκης. Είναι σημείο συνάντησης για αυτό το κομμάτι της πόλης. Όταν παραδόθηκε από την διαβόητη Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 1997 και το ΥΠ.ΠΟ. στην πόλη η φιλοδοξία ήταν οι κάτοικοι της (Δυτικής) Θεσσαλονίκης να βρουν εδώ μια στέγη για να αναπτύξουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στο πεδίο της τέχνης και του πολιτισμού. Και παράλληλα είναι ένας υπέροχος τόπος συνάντησης με σπουδαία ονόματα κυρίως της μουσικής. Μπορούμε να καταθέσουμε ο καθένας δεκάδες ιδέες ώστε η αξιοποίηση της Μονής και το φεστιβάλ της να γίνουν ακόμη καλύτερα. Γιατί η Νομαρχία και οι τοπικοί Δήμοι δεν επενδύουν σε αυτή την ιστορία? Γιατί δεν δημιουργούν τις προυποθέσεις ώστε να δούμε κι άλλες τέτοιες προσπάθειες που θα φανερώσουν τις πραγματικές δυνάμεις αυτής της πόλης? Και επιπλέον γιατί δεν προβάλλουν και δεν προστατεύουν το προϊον τους ώστε να αποκτήσει και δυναμική και όνομα εντός και εκτός πόλης?

Μα τι λέμε τώρα? Πως θα προβληθεί καλύτερα η πόλη? Από τον Κοροβίνη και τον Παρασχόπουλο ή από τα θεϊκά μπούτια της Μις Τουρισμός?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ