JAMES - ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ!


Πες κάτι. Μα τι να πω? τα είπανε όλα οι James στην συναυλία τους και με το παραπάνω. Βρέθηκα από καθαρή εύνοιας της τύχης στο Θέατρο Γης για να παρακολουθήσω μια από τις σπουδαιότερες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού. και πραγματικά βρέθηκα σε ένα τρελό πάρτυ που για δύο περίπου ώρες χορεύαμε, τραγουδούσαμε, χειροκροτούσαμε. Πάνω από 10 χιλιάδες κόσμου δημιουργήσαν μια απιστεύτη ατμόσφαιρα με τον ξέφρενο ενθουσιασμό τους ενω η μπάντα μας οδηγούσε τραγούδι με το τραγούδι σε ολοένα ανώτερα επίπεδα.


Ο Τιμ Μπουθ είναι ο πιο ελαστικός άνθρωπος του κόσμου! Κανονικός τιραμόλας που με τις χορευτικές κινήσεις του και την ενέργεια του είναι αδύνατον να σε αφήσει αδιάφορο σε αυτό που παρακολουθείς επί σκηνής. Και για όση ώρα τραγούδούσε περνούσαν από μπροστά μου εικόνες που αυτοί είχαν στηρίξει κάνοντας ιδανικό σάουντρακ τα τραγούδια τους. Στην Πλατεία Ναυαρίνου ή στον Θερμαϊκό, σε δρόμους και διαδρομές που το Where is the love και το Say Something και το Sometimes έδιναν τον τόνο και τον ρυθμό σε όσα ζούσα και όσα σκεφτομουν.

Μιλάμε για ένα κανονικό σώου απίστευτης ακρίβειας σε χρόνο, σκηνική παρουσία, τεχνική και καλλιτεχνική επιμέλεια. Ο ήχος πεντακάθαρος ενώ οι φωτισμοί δημιουργούσαν ένα ξεχωριστό θέαμα που σε συνδυασμό με την σκηνική παρουσία των james σε απογείωναν. Και η αμεσότητα και η επικοινωνία που υπήρχε με το κοινό σε όλη την διάρκεια αυτού του σώου ήταν απλά η επιβεβαίωση πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν και είναι μια από τις σπουδαιότερες μουσικές ιστορίες που γέννησε η Αγγλία τα τελευταία 30 χρόνια μεγαλώνοντας τρεις γενιές.

Βγαλμένοι μέσα από την παλιρροια του ξέφρενου Madchester των 80ς, γνώρισαν την αποθέωση στα 90ς με μια σειρά εξαίσιων τραγουδιών και μπορεί στα 00ς να σιώπησαν λόγω αλλαγής προτεραιοτήτων αλλά δεν έπαψαν στιγμή να μας απασχολούν με οσα ήδη είχαν καταφέρει.

Για αυτό ο Μπουθ ξεκίνησε το σώου κατεβαίνοντας το Θέατρο Γης και περνώντας μέσα από το πλήθος τραγουδούσε το Lose Control ενώ για τις επόμενες δύο ώρες μιλούσε και εξηγούσε κάθε πτυχή των τραγουδιών των James ενώ η ερμηνεία του συνοδευόταν και από την ανάλογη κινήση που ξεσήκωνε το πλήθος για να φτάσει στο τέλος να ανεβάσει επι σκηνής γύρω στους 15-20 άτομα απο το κοινό που τα έδωσε όλα χορεύοντας το δυνατό φινάλε αυτού του σώου.

Για αυτό τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να ξαναέρθουν στην Θεσσαλονίκη δίνοντας πάντα τον καλύτερο τους εαυτό...

ΥΓ1 : Σπουδαία συναυλία αλλά μερικοί την αντιμετώπησαν ως μια απλή κοσμική εμφάνιση. Πόσο βλάκες είναι γαμώτο! Βαριεστημένοι, νωθροί και αμέτοχοι στο πάρτυ του φετινού καλοκαιριού πλήρωσαν 40€ χωρίς να μπορούν να κατανοήσουν που βρέθηκαν και με μόνο σκοπό να πουν απλά ότι ήταν και αυτοί εδώ. Και μετά θα καταλήξουν στα σκυλάδικα και μπουζούκια για να κλείσουν παρήγορα την ανούσια έξοδο τους. Βλάκες!

ΥΓ2 : Να ξαναρωτήσω λοιπόν το εξής: Είσαστε σίγουροι κύριοι ατζέντηδες και τοπικοί άρχοντες ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να σηκώσει και να στηρίξει τέτοια σπουδαία γεγονότα? Γιατί χτες και σήμερα άλλα βλέπουμε...

ΥΓ3: Όχι το "Πες κάτι" δεν το πήραν από τον Πλιάτσικα οι James, το ανάποδο συνέβη γαμώτο!

ΥΓ4: Και φυσικά στο youtube θα βρείτε πλήθος από βιντεάκια της πρώτης ημέρας και υποθέτω από αυρίο και της δεύτερης μέρας. Έτσι κι αλλιώς τα κινητά και οι ψηφιακές κάμερες έδιναν και έπαιρναν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ