ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ)



Κλείνοντας σήμερα την δεύτερη υποενότητα του εβδομαδιαίου αφιερώματος στην 6η Διεθνή Έκθεση βιβλίου σήμερα θα μιλήσουμε για ιστολόγια και βιβλιοφιλία.

Ξεναγός μας στον χώρο ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και υπεύθυνος Τύπου του Ε.ΚΕ.ΒΙ. Βασίλης Ρούβαλης, ο οποίος ως μπλογκερ και ο ίδιος, μας μιλάει για τα ελληνικά ισοτλόγια που έχουν σαν θέμα τους το βιβλίο, την δική του πέια μέσα σε αυτόν τον ειδικό χώρο του διαδικτύου αλλά και τις παρατηρήσεις του σε σχέση με όσα ισχύουν στο εξωτερικό.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα επισκεπτόμενοι το ιστολόγιο του ίδιου του ΕΚΕΒΙ, στο οποίο μάλιστα θα βρείτε αρκετά links σε σχέση με ιστολόγους που ερασιτεχνικά μιλάνε για βιβλία, κάποια μάλιστα αφορύν τις Λέσχες Ανάγνωσεις (θεσμός του ΕΚΕΒΙ που αναπτύσεται πολύ δημιουργικά σε όλη την Ελλάδα) αλλά και σε συγγραφείς ή άλλους οργανισμούς, βιβλιοθήκες και ότι άλλο σχετίζεται με τον χώρο του βιβλίου

Να σημειώσω εδώ και το link του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρησης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Με τον διευθυντή του Οργανισμού είχαμε χτες μια αρκετά ενδιαφέρουσα κουβέντα σε σχέση με μια ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη 29 Μαϊου στος 12 το μεσημέρι στο περίπτερο 13 της Έκθεσης βιβλίου (στους χώρους της ΔΕΘ διεξάγεται) και έχει σαν θέμα το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο και πολύ περισσότερο στις σελίδες αναζήτησης όπως η google και η europeana.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Έξι μουσικές εικονες από το Νεώτερο Γερμανικό Κινηματογράφο.

Μουσικές της τελευταίας 15ετίας από ταινίες που δείχνουν πως οι νέοι Γερμανοί σκηνοθέτες είναι τόσο ανήσυχοι ώστε να τους προσέξει όλη η κινηματογραφική υφήλιος.

Μικρή αναφορά με αφορμή την τιμώμενη χώρα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, την Γερμανία. Στους χώρους της Έκθεσης μπορείτε να βρείτε ειδικό χώρο αφιερωμένο στο γερμανικό βιβλίο και στην γερμανική λογοτεχνία ενώ 11 συγγραφείς (μεταφρασμένοι και γνωστοί στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό) θα βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη για να συνομίλησουν μαζί μας

Σχόλια

Ο χρήστης neutrino είπε…
καλημέρα!
να πω κάτι άσχετο; (όμως σχετικό με βιβλία!)

"Επιτέλους, ο χρόνος σταμάτησε. Η Μεϊλίς λικνιζόταν πάνω απο το κλαβιέ. Το μπαρ μεταφέρθηκε σε μια ατμόσφαιρα υδάτινη και γλυκιά. Αναγνώρισα μια μελωδία του Νίνο Ρότα που την αγαπούσε ο Φελίνι. Ο πατέρας μου είχε δουλέψει για τον Μαέστρο την εποχή των ταινιών Ντόλτσε Βίτα και Οι νύχτες της Καμπίρια. Ποτέ δε μου είχε μιλήσει γι' αυτές (...) αλλά ο πατέρας μου είχε φέρει σπίτι μαγνητοταινίες με το πιάνο του Νίνο Ρότα. Όταν ήμουν παιδί, το άκουγα στο μαγνητόφωνό μου, και η Μεϊλίς μόλις μού το είχε χαρίσει ξανά, δίχως να το ξέρει".


Από το βιβλίο που αγόρασα χτες, (και καθώς φαίνεται θα το τελειώσω σήμερα..). Υπέροχο: "Κινηματογραφικά Φιλιά" του Eric Fottorino. Ωραία πρόταση αγοράς από την Έκθεση ;)
Ο χρήστης igkros είπε…
Που χάθηκες εσύ νετρίνο?

Ενδιαφέρον το απόσπασμα. Θα ψάξω να βρω το βιβλίο.

kisses

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ