SOS ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ SOS




Οι σπουδαστές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ (του μοναδικού ΑΕΙ στην χώρα που ασχολείται με την έβδομη τέχνη) βρήκαν αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον της σχολής και των σπουδών τους.

Παιδιά που στιβάζονται σε χωρους μάθησης απλά για να πάρουν ένα χαρτί στο τέλος των σπουδών τους και άντε γειά. Καθηγητές που πληρώνονται με 200 και 300 € το μήνα (μισθοί πείνας που δεν καλύπτουν ούτε τα εισητήρια και οι βενζίνες για τα μεταφορικά τους). Χώροι μάθησης και διδασκαλίας χωρίς τα στοιχειώδη μέσα για το προσωπικό και τους σπουδαστές. Τα παιδιά καταγγέλουν πως στο μάθημα του μοντάζ (ζωτικής σημασίας για τις σπουδές τους) δεν γίνεται όπως πρέπει ενώ ο κανονισμός σπουδών αλλάζει κατά το δοκούν.

Τα έχω γράψει και τα έχω πει κατ' επανάληψη και δεν θα κουράζομαι να γράφω και να τα λέω. Αυτό το τμήμα έχει ανάγκη από την ειλικρινή στήριξη όλων μας. Κύριοι του Υπουργείου Παιδείας κάντε έργο, Κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουρισμού ο κινηματογράφος είναι τέχνη, βιομηχανία και προβολή για όλον τον κόσμο (γιατί όχι και για την Ελλάδα?), κύριοι του Δήμου και της Νομαρχίας στηρίξτε ένα τμήμα που θα προβάλει μελλοντικά την Θεσσαλονίκη και θα αποτελέσει το νέο αίμα του ελληνικού κινηματογράφου (όταν μια ομάδα ποδοσφαίρου ή ο Μητροπολίτης σας ζητάνε λεφτά τους δίνετε).

Δείτε και εδώ περισσότερα στοιχεία για το θέμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ