Ο "ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ" ΤΟΥ Γ. ΛΑΝΘΙΜΟΥ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ!!!




Μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό κινηματογράφο στις Κάννες. Ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε με την ταινία του ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ το βραβείο του παράλληλου τμήματος ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ.

Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη και στην ομάδα του (ηθοποιοί και τεχνικοί) για αυτή την επιτυχία. Ίσως να είναι μια μορφή απάντησης σε όσους μιζεριάζουν ότι ο ελληνικός κινηματογράφος δεν παράγει ταινίες και φυσικά στους δημόσιους λειτουργούς που δεν λένε να το πάρουν απόφαση και να δώσουν την αναγκαία ώθηση σε αυτή τη νέα γενιά για να εκφράσει τις ανάγκες της.


Η τελευταία σπουδαία διάκριση στο σπουδαίο φεστιβάλ ήταν πριν από 11 χρόνια όταν ο Θόδωρος Αγγέλοπουλος είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.

Να σημειώσουμε πως η προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη, ΚΙΝΕΤΑ, είχε προβληθεί στο Πανόραμα της Μπερλινάλε.

Δείτε την κριτική παρουσίαση του VARIETY πάνω στην ταινία και ρεπορτάζ και συνέντευξεις του καστ και του σκηνοθέτη στο σινεφιλ Movies for the masses

ΥΓ: Φαίνεται πως για άλλη μια φορά ο Νίκος Γκάτσος επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Γιατί πάντα η Ελλάδα πορεύεται με τις εξαιρέσεις της. Ενώ ζούμε μια εποχή δύσκολη και φτωχή κάποιοι νέοι άνθρωποι ξέρουν να διεκδικούν και να κάνουν τα όνειρα τους πράξη, που εν τέλει δικαιώνει όλους εμάς...

ΥΓ1 : Μια διάκριση χωρίς ίχνος ντόπας και εθνικών σάπιων τηλε-ιδανικών. Αξίζει να το γιορτάσουμε!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau, η συναρπαστικότερη ταινία του φεστιβαλ!!!

Έφη
Ο χρήστης igkros είπε…
Με τρομάζουν λίγο όλα αυτά γιατί είχα δει την προηγούμενη ταινία του Λάνθιμου και βγήκα πολύ μπερδεμένος από την αίθουσα. Σημερα το πρωί είδα κάποια πλάνα σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή (στις 6 το πρωί ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ, στις 9 Playmate!)και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα. Υποθέτω ασχέτως του τι θα γίνει με την αποχή των ελληνικών ταινιών μια προβολή τιμής ένεκεν στη Θεσσαλονίκη θα την κάνει.

ΥΓ: Και μετά από τόσο τζέρτζελο διανομή ακόμη στην Ελλάδα γιοκ! Ή μήπως βρήκε?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ