Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ ΚΥΜΑΤΑ)


Μια μεγάλη περιπέτεια βρίσκει την άκρη του νήματος ή μήπως όχι? Το Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου" μέσα στους τελευταίους 12 μήνες δοκίμασε και δοκιμάστηκε μέσα σε ένα δύσκολο έργο όπως είναι η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ του Χαϊνερ Μίλερ. Για όσους είδαν τις δύο εκδοχές της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν σε πόσο βαθιά νερά κολύμπησαν και τα κατάφεραν οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης προσπαθώντας να μεταφράσουν ιδναικά τις λέξεις, τις φράσεις, τα νοήματα του Γερμανού συγγραφέα.

Για τους φίλους από την Αθήνα που διαβάζουν αυτό το ιστολόγιο θα ήθελα να να τους προτείνω να παρακολουθήσουν αυτή την παράσταση μιας που έχετε την δυνατότητα να δείτε την τρίτη εκδοχή του δράματος (αυτή που σύμφωνα με τον θίασο αποτελεί και την τελική λύση στο έργο).

Στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ (Χαριλάου Τρικούπη 10, όπισθεν Παντείου) για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (15 συνολικά). Πόσες είναι άραγε οι ευκαιρίες φίλοι μου να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση που ανεβαίνει και συζητιέται στην Θεσσαλονίκη?

Το Θέατρο Τέχνης ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ παρουσιάζει
HEINER MÜLLER: «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ»
(Ρημαγμένη Όχθη, Μήδειας Υλικό, Τοπίο με Αργοναύτες)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΕΚΔΟΧΗ Γ’)

στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ
Χαριλάου Τρικούπη 10, όπισθεν Παντείου
τηλ: 210-92.29.579

Από Παρασκευή 8 Μαΐου έως και Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Το τρίπτυχο Ρημαγμένη Όχθη, Μήδειας Υλικό, Τοπίο με Αργοναύτες αποτελεί το βασικότερο αρχαιόθεμο κείμενο του Mϋller μέσα στη δεκαετία του '80. Τα μέρη, γραμμένα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές -αυτόνομα- διαπραγματεύονται την αλλοτριωμένη ανθρωπότητα, την προδοσία, το κατακερματισμένο Εγώ, την καταστροφή ενός πολιτισμού, το τέλος μιας εποχής.

Μετάφραση: Eλένη Βαροπούλου
Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης
Σκηνικό-Κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος
Κίνηση: Αναστασία Θεοφανίδου
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρα Τσικάρα
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρίνα Γκούμλα
Βοηθός Μουσικού: Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Ηθοποιοί: Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Θεανώ Αμοιρίδου, Μαρίνα Γκούμλα, Ιωάννα Κατσαρού, Γιώργος Κολοβός, Ηλιάνα Παναγιωτούνη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Μάρα Τσικάρα.

Εισιτήρια: 20 €, 15 € (φοιτητικό), 10€ (ομαδικό), ατέλειες (εκτός Παρ.& Σαβ.)
Διάρκεια παράστασης: 65’

Παραστάσεις: Καθημερινά εκτός Τρίτης στις 9.15 μ.μ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 210-92.29.579

Ακούστε κιόλας την συνέντευξη που είχα κάνει με αφορμή την παρουσίαση της β΄εκδοχής του έργου με δύο από τους ηθοποιούς του θιάσου, την Ελεονώρα Αϊβαζίδου και τον Γιώργο Κολοβό αλλά και τον συνθέτη του έργου Πάρι Παρασχόπουλο. Λίγες μέρες μετά από αυτή την κουβέντα ο Χαινερ Μίλερ της Ακτίδος Αελίου έδινε την θέση του στον Δεκέμβρη του 15χρονου Αλέξη...

Σχόλια

Ο χρήστης "Αισθηματική ηλικία" είπε…
Δεν είναι που άξιζει να την δουν και στην Αθήνα αυτή την παράσταση, είναι που ομόρφυναν και τα Εξάρχεια με την παρουσία της Μάρας Τσικαρα και της ασυναγώνιστης Μάγιας.
Ο χρήστης igkros είπε…
@ Αισθηματική ηλικία

Για αυτό είναι να σας ζηλεύουμε αγαπητέ.

Ελπίζουμε μόνο να κρατήσει 15 μέρες το δικό σας αβαντάζ γιατί θέλουμε να ομορφαίνουν την Θεσσαλονίκη και πάλι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ