6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΕΤΟΣ ΡΙΤΣΟΥ



Η εβδομάδα αυτή έχει ένα ειδικό βάρος για τον 9.58/ΕΡΤ3 με αφορμή την 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, που ξεκινάει την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Με αφορμή αυτή την σπουδαία διοργάνωση, για την όποια θα μιλήσουμε διεξοδικά σε προσεχές post, η σημερινή εκπομπή είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Το 2009 είναι για το Εθνικό ΚΕντρο ΒΙβλίου έτος Ρίτσου και θα υπάρχουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην φετινή Έκθεση για τον σπουδαίο ποιητή.

Και επειδή ο Ρίτσος ξεχώρισε και στην ελληνική δισκογραφία και στο ελληνικό τραγούδι με πλήθος συνθετών να μελοποιούν την ποίηση του θα θυμηθούμε σήμερα κάποια χαρακτηριστικά και πολύ όμορφα μελοποιημένα ποίηματα του (σε κάποια μάλιστα συμμετέχει ο ίδιος απαγγέλωντας στίχους του). Από τον Θεοδωράκη και τον Λεοντή μέχρι τον Μούτση και τον Τόκα η σημερινή εκπομπή θα είναι γεμάτη με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου.

Η επιλογή ήταν ομολογουμένως δύσκολη. Ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιώσει όσους ενδεχομένως ακούσουν την σημερινή εκπομπή.

Σχόλια

Ο χρήστης kulturosupa είπε…
θα ειμαστε εκει..
Ο χρήστης igkros είπε…
Θα το καλύψετε με το μπλογκ σας kulturosupa?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ