Ο Αλμπέρτο Ιγκλέσιας μεγάλος νικητής στα World Soundtrack Awards

Ο Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, συνθέτης της χρονιάς στα WSA 2012


Ο Πίνο Ντονάτσιο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς όμως ο αληθινός πρωταγωνιστής των φετινών World Soundtrack Awards, που απονεμήθηκαν χτες το βράδυ στη Γάνδη δεν ήταν άλλος από τον Ισπανό Αλμπέρτο Ιγκλέσιας, ο οποίος αναδείχτηκε κινηματογραφικός συνθέτης της χρονιάς και επιπλέον το υπέροχο σκορ του για το Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμαϊλι) είναι η κινηματογραφική σύνθεση της χρονιάς.


Ο Ιγκλέσιας έγινε γνωστός κυρίως μέσα από την συνεργασία του με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ γράφοντας την μουσική σε ταινίες όπως Όλα για την μητέρα μου, Μίλα της, Κακή Εκπαίδευση, Volver, Ραγισμένες αγκαλιές, κ.α. Μέσα στην προηγούμενη δεκαετία κατάφερε να κάνει ένα σπουδαίο άνοιγμα και να συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως Φερνάντο Μεϊρέγιες, Στήβεν Σόντερμπεργκ, Μάρκ Φόστερ, Τομας Άλφρεντσον (Επίμονος Κηπουρός, Τσε, Χαρταετοί στον ουρανό) κερδίζοντας πλήθος θετικών κριτικών, βραβείων αλλά και 3 υποψηφιοτήτων για Όσκαρ.

Στους κερδισμένους της χτεσινής τελετής και το σάουντρακ του Αλμπερτ Νομπς αφού ο συνθέτης του Μπραϊαν Μπέρν κέρδισε 2 WSA ως η καλύτερη ανακάλυψη της χρονιάς αλλά και για το υπέροχο Lay your head down, που ερμηνεύει η Σινέντ Ο Κόνορ. Κερδισμένος και ο Αμπέλ Κορζενιόφσκι που κέρδισε το βρβαείο κοινού για το σάουντρακ του W.E. Ο ιδιος ο συνθέτης ευχαρίστησε το κοινό και τα World Soundtrack Awards με ειδικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ