53ο ΦΚΘ - 10 ταινίες-προτάσεις για όλα τα γούστα!

Επιτέλους Φεστιβάλ! Τι δεν καταλαβαίνεις? Έχουμε Φ-ΕΣ-Τ-Ι-Β-Α-Λ! Και αφού οφείλεις να το εμπεδώσεις μιας που ήρθες σε αυτό το ταπεινό μπλογκάκι πάρε και μια λίστα με προτάσεις για να φτιάξεις πλάνο και διάθεση:



  • Δεν είμαι χιπστερ : Δυστυχώς στο φετινό Φεστιβάλ δεν θα έχεις πολλές ευκαιρίες να δεις ανεξάρτητο αμερικάνικο κινηματογράφο. Και μάλιστα με διαβατήριο Σαντανς. Οπότε τσέκαρε αυτή την ταινία στα σίγουρα.

  • Χιγκίτα : Μεγάλο στοίχημα ο Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης). Γουστάρω τα τραγούδια του, μου αρέσει η δημιουργική τρέλα του. Όσα ξέρουμε για την 3η ταινία του είναι μισά αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να βάλουμε το Χιγκίτα στο πλάνο. 

  • Με το φως της μέρας : Ο Γκόραν Πασκάλιεβιτς είναι γνώριμος και αγαπητός στο φεστιβαλικό κοινό. Η νέα ταινία του ενθουσίασε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ ενώ αποτελεί την πρόταση της Σερβίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

  • Στούντιο Ηχογραφήσεων Μπερμπέριαν : Ο Πήτερ Στρικλαντ επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με τη νέα του ταινία, ένα παιχνίδι που μπερδευει το σινεμά μέσα στο σινεμά, την φαντασία μέσα στην φαντασία. 

  • Νο : Γενικά δεν θα ήθελα να προτεινω ταινίες που έτσι κι αλλιώς έχουν εξασφαλίσει τη διανομή τους και θα τις δούμε αργότερα με την ησυχία μας στις αίθουσες. Θα σταθώ όμως σε 2 περιπτώσεις που ξέρω στα σίγουρα ότι αξίζουν όπως και να εχει. Η μία είναι αυτή η χιλιανή ταινία, η οποία ολοκληρώνει την τριλογία του Παμπλο Λαραίν για την μοντέρνα χιλιανή ιστορία και την χούντα Πινοτσέτ. Όσοι έχουν δει το Τόνι Μανέρο και το Post Mortem ξέρουν τι εννοώ

  • Tabu : Αυτό το διαμάντι στάνταρ θα αποτελέσει αγαπημένη ταινία πολλών σινεφίλ. Με αναφορές στην ιστορία του κινηματογράφου και την πορτογαλική αύρα.

  • Μποέμικη ζωή : Με αυτή την ταινία πριν 20 χρόνια πολλοί σινεφιλ βαπτίστηκαν σε γνήσιο φεστιβαλικό κοινό και ερωτεύτηκαν τον Άκι Καουρισμάκι!

  • Η εποχή του Ρινόκερου : Η τελευταία ταινία του Μπαχμάν Γκομπαντί είναι ένα αλληγορικό ποίημα βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία. Πρωταγωνιστεί η Μόνικα Μπελούτσι.

  • Στα Μισά του Δρόμου : Ποτέ δεν χορταίνεις τη ζωή. Πάντα υπάρχει κάτι ακόμα που θες να προλάβεις. Η τελευταία ταινία του Αντρέας Ντρέζεν άρτι αφιχθείσα από τις Κάννες με το βραβείο του Ενα κάποιο Βλέμμα.

  • Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού: Η ταινία του Έκτορα Λυγίζου που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Κάρλοβυ Βάρυ για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή της  είναι ένα οδοιπορικό στην Αθήνα του 2012. Αν ο Boy είναι επιλογή ρίσκο εδώ τα πράματα είναι διπλά δύσκολα. Παρ' όλα αυτά το New Greek Wave αξίζει της προσοχής μας και θα είμαστε στην προβολή της για το διεθνές διαγωνιστικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ