Άκι Καουρισμάκι - Αντρέας Ντρέζεν - Μπαχμάν Γκομπαντί στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης



Ετοιμαστείτε για σκανδιναβικές βραδιές το Νοέμβριο που μας έρχεται. Ο Ακι Καουρισμάκι είναι ο μεγάλος καλεσμένος του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τρεις σπουδαίοι δημιουργοί, από τους πιο αξιόλογους εκφραστές του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου, έχουν την τιμητική τους στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέσα από αφιερώματα στο έργο τους: Ο ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό σινεφίλ κοινό, φινλανδός σκηνοθέτης Άκι Καουρισμάκι, ο πολυβραβευμένος κουρδικής καταγωγής Μπαχμάν Γκομπαντί - από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου ιρανικού σινεμά -, και ο γερμανός Αντρέας Ντρέζεν, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση σε διεθνή φεστιβάλ για το ευαίσθητο κριτικό πνεύμα του, θα δώσουν το παρών στη φετινή διοργάνωση..
Ας σημειωθεί επίσης το ειδικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, το οποίο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου εννοείται ότι έχει εντάξει στο πρόγραμμά του. Θα προβληθούν ο «Θίασος», το «Ταξίδι στα Κύθηρα» και το «Τοπίο στην Ομίχλη», ενώ στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης θα δώσει μία συναυλία ηΕλένη Καραϊνδρου, με μουσικές από τα soundtrack που έγραψε για τις ταινίες του Αγγελόπουλου, με τη συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη.
Επίσης, ένα νέο τμήμα εγκαινιάζει η φετινή διοργάνωση. Στις «Νυχτερινές Εικόνες», που φιλοδοξούν να βρεθούν κοντά στο κλίμα των νυχτερινών προβολών των «Νέων Οριζόντων», παρουσιάζονται οι ταινίες δύο σκηνοθετών που ασχολούνται με τη σεξουαλικότητα και την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, του Κώστα Ζάππα και του Ισραηλινού Λιόρ Σαμρίζ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ