Τα social media αλλάζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 1896 όλος ο κόσμος έμαθε για την πρωτιά του Σπυρου Λούη μέσα από τις περιγραφές και τα ρεπορταζ των εφημερίδων της εποχής.
Το 1936 το Βερολίνο κατάφερε να μεταδώσει την ολυμπιακών διαστάσεων προπαγάνδα του αλλά και την σπουδαία νίκη του Αφροαμερικάνου Τζέσε Οούενς χάρη στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις. Δύο δεκαετίες μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1964 στο Τόκιο πάνω από 40 κράτη θαύμασαν με την πρώτη δορυφορική τηλεοπτική σύνδεση τους Ολυμιακούς του Τόκιο. Το 1996 στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα ενεργοποιήθηκε ο πρώτος ολυμπιακός ιστότοπος στον οποίο οι φίλαθλοι μπορούσαν να ενημερωθούν για τα μετάλλια και τις επιδόσεις των αθλητών.

Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου σε λίγους μήνες η διοργανώτρια χώρα αλλά και η ΔΟΕ υπόσχονται πως θα έχουμε τους πρώτους διαδραστικούς, διαδικτυακούς αγώνες της ιστορίας. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους αθλητές ενώ θα απολαμβάνουν και διάφορα άλλα προνόμια μέσω των κοινωνικών δικτύων. Εκτιμάται πως πάνω από 1000 αθλητές και πάνω από 1 δις θεατών θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά αυτή την τεχνολογική εξέλιξη, γεγονός που λογικά θα δώσει άλλη διάσταση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Το infographic που ακολουθεί δίνει μια πρώτη εικόνα για όσα περιμένουμε να δούμε το καλοκαίρι του 2012 στο Λονδίνο.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ