Επένδυση και στην παιδεία των πολιτών

Μια γενναία (αυτονόητη καθώς υπήρξε αίτημα των ποδηλατιστών της πόλης) απόφαση πήρε χτες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με την μεταφορά του παραλιακού ποδηλατόδρομου επί του οδοστρώματος της λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το έργο θα ξεκινάει από το ύψος του νέου Δημαρχείου και θα ολοκληρωθεί στο ύψος του Ομίλου και η διαδρομή, η οποία θα έχει όλα τα προστατευτικά και διαχωριστικά, θα έχει έκταση περίπου 1,6 χλμ.



Μπράβο στον Δήμο Θεσσαλονίκης όμως πέρα από την εξαγγελία, την ψήφηση και την εκτέλεση των έργων αυτών οι άνθρωποι του (διοικηση και προσωπικό) οφείλουν να αποδεικνύουν μια συνεχή παρουσία και προσοχή σε ανάλογα ζητήματα. Θα με πείτε γκρινιάρη κάποιοι αλλά στις φωτογραφίες που βλέπετε (τραβήχτηκαν πριν 7 ημέρες) βλέπετε όλα αυτά που γίνονται στο ισχύον δίκτυο και προβληματίζουν πολύ κόσμο: Κάδοι που πέφτουν μέσα στο ποδηλατόδρομο, σημαδούρες για να ανεβάσουν τον βαθμό δυσκολίας του ταλαντούχου ποδηλατιστή, πεζοί που αμέριμνοι απολαμβάνουν τη βόλτα τους στον ποδηλατόδρομο και φυσικά η μόνιμη πληγή με τους ΙΧήδες να παρκάρουν αδιάφοροι.

Πολλές μπάρες στάθμευσης στο κέντρο της πόλης έχουν καταστραφεί, το ίδιο ισχύει και με τις διαχωριστικές μπάρες του υπάρχοντος ποδηλατόδρομου και κάπως γίνεται ότι γίνεται (αν και κάποιοι οδηγοί έχουν μια εντελώς προχωρημένη αντίληψη και σπάνε τις διαχωριστικές μπάρες όπου υπάρχουν για να σταθμεύσουν ή να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματα τους). Το πιο τραγελαφικό έγινε στην πεζοδρομημένη Αγ. Σοφίας όπου αυτοκινητιστής ημέρα Κυριακή έκανε αμέριμνος την βόλτα του και έφυγε κύριος!

Όπως αντιλαμβανόμαστε με την ολοκλήρωση ενός έργου δεν αλλάζει μαγικά η αντίληψη και η καθημερινή παιδεία των δημοτών. Το θέμα είναι λοιπόν ότι ευτυχώς γίνονται έργα και υπάρχει η θέληση και η κατανόηση για την ύπαρξη τους αλλά στο κομμάτι της καθημερινότητας και της ριζικής αλλάγης της αντίληψης των πολιτών τι θα γίνει?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ