Διεθνής Ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς και κάποιες πικρές αλήθειες



Για όσους έχετε όρεξη για μια βόλτα που συνδυάζει περπάτημα στο κέντρο και μια επίσκεψη σε ένα μουσείο σήμερα πρέπει να ξέρετε ότι είναι Διεθνής Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και έτσι η επίσκεψη σας στα αρχαιολογικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι δωρεάν!

Ευκαιρία λοιπόν να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ή αν είστε στην Αθήνα να κάνετε μια βόλτα στην Ακρόπολη ή στον Κεραμεικό χωρίς να τρυπήσετε την τσέπη σας από το πανάκριβο εισητήριο. 

Το ότι γιορτάζουμε βέβαια σήμερα αυτή την Διεθνή Ημέρα δεν σημαίνει ότι τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μας έχουν λυμένα τα προβλήματα τους και όλα είναι στην εντέλεια. Βλέπετε η βόλτα σας, αν και το ημερολόγιο γράφει 18 Απριλίου θα πρέπει να γίνει πρωινές ώρες και μέχρι τις 3 το απόγευμα, καθώς το θερινό ωράριο λειτουργείας των Μουσείων δεν έχει μπει ακόμα σε εφαρμογή. Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς στα επιχειρήματα της αρμόδιας ένωσης επαγγελματιών του τουρισμού για τις ανάγκες προσωπικού φύλαξης των μουσείων? 

Πάντως το επιπλέον προσωπικό για την ημερήσια φύλαξη των μουσείων θα αργήσει να προσληφθεί καθώς έχουμε μπει επίσημα και τυπικά σε προεκλογική περίοδο κι ας είμαστε ταυτόχρονα στην αρχή της τουριστικής περιόδου! Ας μην ξεχνάμε πως χωρίς προσωπικό φύλαξης και χωρίς ουσιαστική ασφάλεια τα ελληνικά αρχαιολογικά Μουσεία πρόσφατα έγιναν στόχος από τους επίδοξους αρχαιοκάπηλους. Μιλώντας για προβολή του ελληνικού τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος. Και όχι μόνο αυτό αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κατά το 2011 τα ελληνικά μουσεία γνωρίσαν πτωτικές τάσεις τόσο στους επισκέπτες τους, όσο και στα αντίστοιχα έσοδα.  

Είπατε τίποτα για τουρισμό και ανάπτυξη?


Ο αρμόδιος Υπουργός πάντως χαίρεται για την σημερινή εορταστική Ημέρα. Φαίνεται πως τα προβλήματα τα θεωρεί αμελητέα ποσότητα που θα λυθεί με την επανεκλογή του στην Α Αθήνων...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ