ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΚΑΡ! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!


Πιστοί στην παράδοση των προηγούμενων ετών ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό 10ημερο γεμάτο με Οσκαρικά posts. Προβλέψεις, σχόλια και λεπτομέρειες από την Οσκαρική μάχη λίγο πριν την 7η Μαρτίου οπότε και θα μάθουμε τους φετινούς νικητές.

ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ

Στο μεταξύ στο Χόλυγουντ σφάζονται κανονικά και με το νόμο! Πρόκειται για μια από τις πιο βρώμικες οσκαρικές καμπάνιες των τελεταίων ετών. Ένας εκ των παραγωγών του Hurt Locker, το οποίο μαζεύει βραβεία και έχει μπει μπροστά στην κούρσα, έστειλε μια δημόσια δήλωση σύμφωνα με την οποία απολογείται και ζητά συγνώμη από τα μέλη της Ακαδημίας γιατί παραβίασε τους κανονισμούς. Τι ακριβώς έκανε ο άνθρωπος, που όπως είπε σαν πρωτάρης δεν ήξερε το γράμμα του οσκαρικού νόμου? Έστελνε δεκάδες e-mails στα μέλη της Ακαδημίας που τους καλούσαν να προτιμήσουν (και να πουν και στους υπόλοιπους συναδέλφους τους μέσα στην Ακαδημία να ψηφίσουν) μια low budget ταινία, όπως το Hurt Locker, παρά μια πανάκριβη παραγωγή 500 εκ. δολαρίων, φωτογραφίζωντας ξεκάθαρα το Άβαταρ. Στην γλώσσα της Ακαδημίας αυτό λέγεται badmouthing (κοινώς δυσφήμηση) και απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς. Ωστόσο είναι μια τακτική προσφιλής στα στούντιο και τους παραγωγούς που προσπαθούν να προσελκίσουν ψήφους ακριβώς όπως οι υποψηφίοι πολιτικοί. Στέλνουν προς όλες τις κατευθύνσεις δυσφημιστικό υλικό για τον επικρατέστερο αντίπαλο τους ελπίζοντας πως θα ωφεληθούν ή θα διασπάσουν το σώμα των ψηφοφόρων ακόμη πιο πολύ (ώστε να αποδυναμωθεί ο αντίπαλος).

Στο παρελθόν έτερος παραγωγός είχε φωτογραφηθεί έντονα γιατί ακολουθούσε αυτή την επιθετική τακτική προσπαθώντας να μαυρίσει τους αντιπάλους του. Έτσι κατηγορήθηκε για ανάλογα ηλεκτρονικά μηνύματα που έλεγαν πως ο Τζον Νας, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της ταινίας Ένας υπέροχος άνθρωπος, έχει ύποπτο παρελθόν μισογυνισμού και ρατσισμού πέρα από τα ψυχολογικά προβλήματα. Λάσπη κανονική για να ωφεληθεί η δική του ταινία. Τα μέλη της Ακαδημίας αντέδρασαν όμως μαύριζοντας την ταινία αυτή και ψηφίζοντας τον Υπέροχο άνθρωπο σε 4 μεγάλες κατηγορίες (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, β γυναικείου). Δεν αποκλείεται η τιμωρία για το Hurt Locker να είναι παρόμοια...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ