ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ - ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ (ΚΑΙ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ!)


Best Picture: Atonement
Best Actor, Drama: Daniel Day Lewis, There Will Be Blood
Best Actress, Drama: Julie Christie, Away From Her
Best Picture Comedy/Musical: Sweeney Todd
Best Screenplay: No Country for Old Men
Best Actor Musical/Comedy: Johnny Depp, Sweeney Todd
Best Director: Julian Schnabel, Diving Bell and the Butterfly!
Best Supporting Actress: Cate Blanchett, I’m Not There

Best Supporting Actor: Javier Bardem, No Country for Old Men
Best Actress - Musical Comedy: Marion Cotillard, La Vie En Rose
Animated Film: Ratatouille
Best Song: Guaranteed
Best Score: Atonement
Best Foreign Film: The Diving Bell and the Butterfly

Αυτοί είναι οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών του 2008. Και αυτοί οι νικητές δεν θα έχουν μια φωτογραφία αναμνηστική ή το βίντεο της νίκης για να το δείχνουν στα εγγόνια τους. Αντιθέτως όταν αυτά θα τους ρωτάνε "πότε το κέρδισες αυτό?" εκείνοι θα απαντάνε "τη μέρα που το Χόλυγουντ κατέβασε ρολά!"

Στα αμιγώς κινηματογραφικά η μεγάλη έκπληξη των Σφαιρών είναι ο Τζούλιαν Σναιμπελ, το βραβείο σκηνοθεσίας! Και η μεγάλη κόντρα που αναδεικνύεται πλέον λίγο πριν τις οσκαρικές υποψηφιότητες? ¨Εξιλέωση εναντίον Σουίνι Τοντ". Αρκετά ενδιαφέρουσα ομολογώ!

Σε μια λιτή τελετή με τους 82 δημοσιογράφους της Ένωσης Ανταποκριτών παρόντες και μέσα σε 30 περίπου λεπτά της ώρας (όσο πιο γρήγορα τόσο μικρότερο το μαρτύριο μας) ανακοινώθηκαν οι νικητές και όλοι πήγαν σπίτια τους (αφού και τα πάρτυ ακυρώθηκαν). Οι Αμερικάνοι δημοσιογράφοι μιλάνε για πρωτοφανή διαδικασία, που ελπίζουν να μην ξαναζήσουν, αφού ένα πανηγύρι 3 και βάλε ωρών με μπόλικη χρυσόσκονη έγινε μια άχαρη συνέντευξη τύπου. "Δεν ξέρω ποιοι πανηγυρίζουν αλλά σίγουρα υπάρχει κόσμος που λυπάται για αυτό. Χάθηκαν δουλειές απόψε. Κόσμος πάει στο ταμείο ανεργίας" έλεγαν κάποιοι από τους παριστάμενους παραγωγούς στην τελετή. Δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη ανακωχής ανάμεσα στα 2 σωματεία (σεναριογράφοι - παραγωγοί) αφού κανένας δεν φαίνεται να επιστρέφει στο τραπέζι του διαλόγου. Οι οργανωτές των Όσκαρ δείχνουν να μην ανησυχούν για την μοίρα της δικής τους τελετής. Όλοι πάντως έχουν στρέψει την προσοχή τους στα Όσκαρ πλέον. Σε μια εβδομάδα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες, ενώ πριν την Τελετή της 24ης Φεβρουαρίου τα κινηματογραφικά σωματεία θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία. Και εκεί δεν θα υπάρξει απεργία...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ