ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ? (ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ ΜΑΙΚ ΧΑΚΑΜΠΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΪΟΒΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ "ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ")



Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η απεργία των σεναριογράφων εξελίσσεται σε έναν κανονικό καταπέλτη-εφιάλτη για τα στούντιο του Χόλυγουντ. Τελευταίο γεγονός η κουβέντα για το αν τελικά θα γίνουν ή όχι οι τελετές των Σφαιρών και των Όσκαρ! Γιατί πλέον μέχρι εκεί φτάσαμε!

THE SHOW MUST GO ON

Αυτό είναι το σύνθημα όσων υποστηρίζουν ότι οι χρυσές τελετές της κινηματογραφικής βιομηχανίας πρέπει να μείνουν "εκτός παιχνιδιού" από όλες τις πλευρές. Κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα αλλά και στην λογική κρίση των μελών του Σωματείου Σεναριογράφων προσπαθούν να τους πείσουν να κηρύξουν απεργιακή εκεχειρία και να καθίσουν όλοι μαζί (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί)αφού λήξει το πανηγύρι των Όσκαρ. Έτσι κι αλλιώς και οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί θα διεκδικήσουν προσεχώς τα ίδια πνευματικά δικαιώματα όπως δήλωσαν τα συνδικαλιστικά τους όργανα.



Στην Αμερική 2 γεγονότα παίζουν αυτή την στιγμή οι προκριματικές εκλογές για την εκλογή των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ και η επιστροφή του Ντέιβιντ Λέτερμαν στις μικρές οθόνες των Αμερικάνων μετά την συμβιβαστική προσωπική "ειρήνη" που υπέγραψε η εταιρία παραγωγής του σώου με το Σωματείο Σεναριογράφων! Έτσι κι αλλιώς ο Λέτερμαν δήλωνε αλληλέγγυος. Σε αντίθεση με τον Τζει Λένο που αποφάσισε να κατέβει στην τηλεοπτική αρένα χωρίς την σεναριακή ομάδα του καλώντας μάλιστα τον Μαικ Χάκαμπι (το λεγόμενο και φαβορί της ρεπουμπλικανικής προεδρικής κούρσας). Και αυτό μάλλον ο Χάκαμπι θα το πληρώσει. Στα αμερικάνικα μιντια γράφεται ότι κανένας σταρ δεν επιθυμεί να δηλώσει παρών σε μια εκπομπή που λειτουργεί απεργοσπαστικά.

NO GLOBES, NO PARTY? (ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ!)

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και συνεννοήσεις το Σωματείο των ηθοποιών δήλωσε ότι ομόφωνα πήρε την απόφαση ΚΑΝΕΝΑ μέλος του να μην δώσει το παρόν στην τελετή των Σφαιρών εφόσον έξω από αυτήν θα υπάρχει πορεία διαμαρτυρίας και πικετοφορία σεναριογράφων. Με απλά ελληνικά? Αντίο σταρς, αντίο τηλεοπτική κάλυψη και αντίο διαφημίσεις (δηλαδή αντίο υπέροχα πράσινα, φρέσκα λαχταριστά δολλαριάκια για τους παραγωγούς της τελετής και το τηλεδίκτυο που θα έδινε εικόνα σε όλον τον κόσμο)

Τι σημαίνει αυτό? Ότι είτε οι Σφαίρες θα ακυρωθούν(με την μορφή που γνωρίζουμε τουλάχιστον), είτε δεν θα έχουν κανενός είδους κάλυψη δημοσιογραφική. Για πρώτη φορά από το 1979 η τηλεόραση δεν θα καλύψει το γεγονός. Θα γίνει απλά μια σεμνή τελετή στην οποία (αφού δεν θα υπάρχει κανένα σεναριακό κείμενο) απλώς θα ανακοινωθούν οι (απόντες) νικητές και τίποτα παραπάνω. Η χασούρα των παραγωγών και των διαφημιστών όπως καταλαβαίνει κάποιος θα είναι φοβερή.

Ακόμη και ο πολύς Στήβεν Σπήλμπεργκ δήλωσε ότι το σκέφτεται σοβαρά να μην παραβρεθεί στην εκδήλωση κι ας είναι το τιμώμενο πρόσωπο της τελετής! Προβληματισμένος δήλωσε και ο Τζόν Στιούαρτ, που δεν πιστεύει στην γκαντεμιά του. Μετά την αποτυχημένη πρώτη του προσπάθεια ως οικοδεσπότης των Όσκαρ το 2005 φέτος έρχεται αντιμέτωπος με την απεργία των σεναριογράφων, που ξεκάθαρα έχουν απαγορεύσει σε μέλη τους να συνεργαστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο με την Ακαδημία και την Ένωση Ανταποκριτών. Πόσο όμως θα κρατήσει η απεργία των σεναριογράφων? Η απάντηση είναι αρκετά εύγλωττη και βγαίνει αυθόρμητα από τα χείλη των απεργούντων: A long as it takes!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ