AND THE BAFTA GOES TO...



Με 14 υποψηφιότητες φιλοδώρησε η Βρετανική Ακαδημία την ΕΞΙΛΕΩΣΗ στην προσπάθεια της να προωθήσει το βρετανικό κινηματογραφικό προϊόν στην μεγάλη κούρσα των Όσκαρ. Το παράδοξο για τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία (τα γνωστά και ως BAFTA), που φέτος γίνονται 60 χρονών, είναι η συμμετοχή της ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ σε πέντε κατηγορίες. Προφανώς η ταινία βρήκε διανομή στην Γηραιά Αλβιώνα εντός του 2007 οπότε και δικαιολογείται η καθυστερημένη διάκριση. Ο μακαριτής Ουλριχ Μούε φιγουράρει μάλιστα μεταξύ των υποψηφίων για τον Ά ανδρικό ρόλο ενώ η ταινία συμμετέχει και στην κατηγορία της ταινίας της χρονιάς.

Κατά τα λοιπά οι Αφοί Κοέν και ο Πολ Τόμας Άντερσον και εδώ ξεχωρίζουν (από την αμερικάνικη παραγωγή συνολικά) με 9 υποψηφιότητες και η βιογραφία της Εντιθ Πιάφ με 7 υποψηφιότητες (ξεχωρίζει η Μαριόν Κοτιγιάρ βέβαια) ενώ ο πράκτορας Μπέρν έχει μια ειδική αποστολή να πείσει με τις 5 υποψηφιότητες του τα μέλη της Βρετανική Ακαδημίας ότι αξίζει και κάποιο βραβείο.

Το μουσικό βιογραφικό CONTROL, οι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, το δραματικό ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ συμπληρώνουν μαζί την ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ BOURNE ULTIMATUM την πεντάδα για την βρετανική ταινία της χρονιάς.

Τέλος στην κατηγορία καλύτερος ανερχόμενος ηθοποιός υποψήφιοι είναι ο Σια Λε Μπεφ , η Σιένα Μίλερ (παρακαλώ?), ο Σαμ Ριλει (του Κοντρολ), η Έλεν Πείτζ (του Τζούνο) και η Τανγκ Βει (Προσοχή Πόθος). Τις 2 τελευταίες τις καμαρώνετε κιόλας στις φώτος.

Ειδικά για το βραβείο μουσικής να πω ότι φέτος ξεχωρίζει αισθητά ο Ντάριο Μαριανέλι της ΕΞΙΛΕΩΣΗΣ (που έχει κερδίσει ήδη την Χρυσή Σφαίρα). Ίσως βιάζομαι αλλά θεωρώ ότι το σάουντρακ της ταινίας του Τζο Ραϊτ αξίζει τουλάχιστον την συμμετοχή στην φετινή 5αδα του Όσκαρ μουσικής και λογικά δεν θα δυσκολευτεί να
την κερδίσει.

Πέρυσι μεγάλοι νικητές στα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία είχαν αναδειχθεί Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ και Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ (με 3 Bafta έκαστος) ενώ μερίδιο δόξας είχαν και Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ και το CASINO ROYALE (που είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες).

Τα BAFTA θα απονεμηθούν στις 10 Φεβρουαρίου σε μια λαμπρή τελετή που θα λάβει χώρα στο Κοβεν Γκάρντεν του Λονδίνου.

ΕΔΩ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ