ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ (καληνύχτα και καλή τύχη κόκκινο χαλί!)



Επειδή ξέρετε ότι σας κρατάω ενήμερους για την κούρσα των Όσκαρ και γενικά για ότι ενδιαφέρον κινηματογραφικό υπάρχει να μια είδηση που θα θέλαμε να μην συμβεί και προφανώς σκορπίζει λύπη σε όσους αγαπάνε αυτές τις φαντασμαγορικές αμερικάνικες τελετές και το σινεμά.

Χτες το βράδυ η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ανακοίνωσε ότι μετά από συνεχείς διεργασίες και συζητήσεις με τα σωματεία προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί τόσο την ίδια όσο και τα αιτήματα των υποψηφίων η μόνη λύση που τελικά βρέθηκε ήταν η αναμενόμενη: η ακύρωση της χρυσής τελετής!

Αντιθέτως στην θέση της τελετής θα γίνει μια συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοινωθούν οι νικητές των φετινών Σφαιρών (κινηματογράφος και τηλεόραση) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά (για όποιον θα την δει και δεν θα κοιμηθεί από το ατελείωτο μπλα μπλα ανακοινώσεων) από το NBC (το οποίο σίγουρα θα μπινελικώνει άγρια για την χασούρα που έχει από διαφημίσεις και σπόνσορες).

Η εξέλιξη αυτή είναι ένα δυνατό χτύπημα για την βιομηχανία του Χόλυγουντ, των στούντιο, των χορηγών και όσων επενδύουν στις τελετές αυτές χρήμα, προβολή και διαφήμιση. Το NBC ήταν ένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα που αρνήθηκε κάθε διαπραγμάτευση στην αρχή της απεργίας λέγοντας στους σεναριογράφους να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Η απάντηση των σωματείων ήρθε μόλις τώρα!

Η τελετή των Σφαιρών (που ξεκίνησαν το 1944) αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά για πρώτη φορά το 1958. Τα επόμενα χρόνια η αναμετάδοση πήρε από τοπικό, εθνικό χαρακτήρα δημιουργώντας ένα μεγάλο γεγονός - πρόβα πριν τα Όσκαρ. Είναι η πρώτη φορά που ακυρώνονται και μάλιστα χωρίς να συντελεί σε αυτό κάποιο εθνικό γεγονός (πόλεμος, οικονομικό κραχ, επίθεση τρομοκρατική, κ.α.).

Υπολογίζεται ότι η Ένωση Ανταποκριτών κερδίζει γύρω στα 6 εκ. δολάρια με διάφορους τρόπους προωθώντας το προϊόν των Σφαιρών (χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τα τεράστια έσοδα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστών). Λεφτά που η Ένωση "επενδύει" κυρίως σε προγράμματα έρευνας και υποτροφιών σπουδαστών κινηματογράφου.

Οι μόνες τελετές που σίγουρα θα γίνουν θα είναι αυτές των Σωματείων (που δίνουν τα δικά τους επιμέρους βραβεία). Η απονομή του Σωματείου Ηθοποιών είναι η πιο σημαντική από όλες αυτές. Όμως το ερώτημα που κυριαρχεί τώρα στο Χόλιγουντ είναι το εξής:

Υπάρχει περίπτωση για πρώτη φορά στα χρονικά να απειληθεί η τελετή των Όσκαρ? Προσωπικά αμφιβάλλω αλλά ποτέ μην λες ποτέ...

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Απ'οτι βλεπω θα το γυρισουμε στον Ευρωπαίκο κινηματογραφο και γουσταρω πολυ!!!
Ο χρήστης igkros είπε…
@πρεζα tv

Όπως ίσως γνωρίζεις φίλε μου για κάθε γνήσιο βαμμένο σινεφίλ (για όλους εμάς δηλαδή)θα υπάρχει πάντα το Παρίσι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ