Ρετροσπεκτίβα στον Κων/νο Γιάνναρη από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

Man at Sea: Από το Βερολίνο στη Θεσσαλονίκη μέσω μιας ρετροσπεκτίβας!

Αν και ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης δεν γέρασε (όπως ορίζουν τα στερεότυπα τέτοιων αφιερωμάτων), ωστόσο το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οργανώνει μια συνολική ρετροσπεκτίβα στο έργο του!


Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του. Προσωπικά τον θεωρώ ως πρόδρομο αυτής της νέας ελληνικής νουβέλ βαγκ, που δεσπόζει στο προσκήνιο και στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του σκηνοθέτη. Τις μικρού μήκους ταινιες του, ιδιαίτερα τολμηρές για την εποχή τους, την πρώτη μεγάλου μήκους "Three steps to heaven" με την οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Καννών αλλά και στο διεθνές διαγωνιστικό του Φεστοβάλ Θεσσαλονίκης (με την λατρεμένη μου, την αξέχαστη Κάτριν Καρτλιτζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο) και φυσικά όλες τις ελληνικές του ταινίες (Από την Άκρη της πόλης, Δεκαπενταύγουστος, Όμηρος). κερασάκι στην τούρτα αυτού του αφιερώματος η πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Man at Sea", η οποία προβλήθηκε στην πρόσφατη Μπερλινάλε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ