Τhievery Corporation στη Μονή Λαζαριστών!



Ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα live τους στη Θεσσαλονίκη!


Η Μονή Λαζαριαστών γέμισε από νωρίς. Αλλά και αργότερα ενώ η συναυλία είχε ήδη ξεκινήσει η προσέλευση συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό μέχρι να γεμίσει ολότελα η πλατεία. Όλοι με το εισητήριο και μια μπύρα στο χέρι. Και όλοι με την ίδια διάθεση να χορεψουν στους ρυθμούς του Lebanese blond ή του Radio Retaliation. Και όχι μόνο! Όταν οι Thievery βροντοφωναξαν : Fuck IMF και αργότερα ερμήνευσαν το Vampires έγινε πανζουρλισμός! Κάπως έτσι τα πράγματα κύλησαν για περίπου 90 λεπτά. Και εκεί ακολούθησαν διαδοχικά encore αφού ο κόσμος δεν έλεγε να σταματήσει να αποθεώνει τη μπάντα και να ζητά λίγο ακόμα.



Μετά το 4ο νομίζω έπαψα να μετράω τα μπρος-πίσω μεταξύ stage-παρασκηνίων αφού η φάση κόντευε να γίνει συναυλία Σωκράτη Μάλαμα με τα συνεχόμενα encore! Μια λεπτομέρεια που έχει ενδιαφέρον αν αληθεύει είναι η αποκάλυψη τους μέσα στο γενικό παροξυσμό του "πάνε - έλα στη σκηνή" πως το The richest man in Babylon ξεκίνησαν να το γράφουν σε ένα προηγούμενο λive τους στη Θεσσαλονίκη. Αν όντως ισχύει και δεν ήταν απλά μια δήλώση εντυπωσιασμού έχει το ενδιαφέρον της ως γεγονός. 

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Κατά τα λοιπά είναι εντυπωσιακό πως φέτος το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών είναι στο σύνολο του το γεγονός του συναυλιακού θέρους στην Θεσσαλονίκη. Και είναι εντυπωσιακό πως μια διοργάνωση που το προηγούμενα χρόνια κουτρουβαλούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (φτάνοντας μάλιστα κάποια στιγμή να κλείσει κεπέγκια στη μέση του Ιουλίου λόγω οικονομικής στενότητας) φέτος πετάει και παρουσιάζει συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα το ένα καλύτερο και πιο περιζήτητο από το προηγούμενο. 

Έχει βέβαια την εξήγηση του όλο αυτό. Βλέπετε οι υπεύθυνοι της Μονής (που προέρχονται από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τον Δήμο Παύλου Μελά) μάλλον το είδαν λίγο πιο πρακτικά το θέμα. Έτσι ο οργανισμός κατάφερε και βρήκε χρηματοδότηση μέσω κοινοτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ) ενώ ο φετινός προγραμματισμός δεν έγινε μόνο με κριτήρια του τι θα τραβήξει κόσμο αλλά και πως θα πειστούν να έρθουν τα ίδια τα συναυλιακά γεγονότα στη Μονή και όχι στο Θέατρο Δάσους ή το Θέατρο Γης. Τα υπόλοιπα είναι για να 'χαμε να λέγαμε. Σκεφτείτε ARK, Ζουγανέλη, Τσανακλίδου, Buena Vista, Thievery όλα τίγκα στον κόσμο. Και η συνέχεια από Σεπτέμβριο προμηνύεται σίγουρα με αρκετό ενδιαφέρον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ