Hindi Zahra και De Temps Antan στο λόφο της Σάνης!

Δυο μαγικές βραδιές στο Sounds of the World του Sani festival με δύο περιπτώσεις καλλιτενών που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!





Copyright: Sani Festival

Ήταν μια μαγική βραδιά αυτή της Παρασκεύης στο Sani Festival. H Hindi Zahra, μια εξαίσια γαλλομαροκινή τραγουδίστρια, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στην πρώτη συναυλία της στη χώρα μας και όσοι την παρακολούθησαν έφυγαν σίγουρα μαγεμένοι. Μεταξύ τζαζ και ροκ, εθνικ και φολκ η μουσική, η φωνή αλλά και η σκηνική παρουσία της Χίντι παρά το νεαρό της ηλικίας της δίνουν υποσχέσεις για το μουσικό μέλλον της. Παρά την γαλλική παιδεία της οι στίχοι των τραγουδιών της είναι κυρίως στα αγγλικά και όχι τόσο στα γαλλικά ενώ δεν ξεχνά και την γλώσσα των Βερβέρων της Β. Αφρικής.  Θεωρώ μονοεπίπεδο τον ορισμό που της αποδίδουν κάποιοι ως νέα Μπίλι Χόλιντεϊ  και θα έλεγα πως η συγκεκριμένη ερμηνεύτρια είναι κάτι παραπάνω: ένα μείγμα Χόλιντεϊ, Νόρα Τζοουνς και Πάτυ Σμιθ κι αυτό τουλάχιστον σε επίπεδο αναφορών. Η ερμηνεία της  στο τραγούδι Beautiful Tango ειναι μέσα στο soundtrack αυτού του καλοκαιριού! Ανακάλυψα μάλιστα πως το βιντεοκλιπ του τραγουδιού φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Τόνυ Γκάτλιφ! Η ίδια βέβαια είναι ιδιαίτερα ζεστή και φιλική και αργότερα στα καμαρίνια είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε και να πούμε 2 κουβέντες.



Copyright : balcancan1

Οι De Temps Antan ήρθαν και αυτοί για πρώτη φορά στην Ελλάδα χάρη στο Sounds of the World του Sani Festival. Θα έλεγε κανείς ότι επιτελούν ένα σπουδαίο έργο σώζωντας στις μελωδίες τους τη μουσική παράδοση της γαλλόφωνης Β. Αμερικής (Κεμπέκ- Καναδάς και Λουϊζιάνα-ΗΠΑ). Η μουσική τους αποτελεί ένα μείγμα κέλτικων, φολκ και κάντρι αναφορών (όλα αυτά βέβαια σε ένα σήμειο της μουσικής παράδοσης της Β. Αμερικής συμπίπτουν μεταξύ τους) ενώ οι στίχοι τους περιγράφουν μια καθημερινότητα με τις χαρές και τις λύπες της. Οι ίδιοι είναι πολύ δοτικοί σε αυτό που κάνουν (θα έλεγες πως ζουνε πάνω στη σκηνή με τα τραγούδια τους) και πολύ επικοινωνιακοί με το κοινό τους με το οποίο συνομιλούν λέγοντας διάφορα αστεία και περιγράφοντας τις ιστορίες που κρύβουν οι γαλλικοί στίχοι των τραγουδιών τους. Ομολογώ πως ψάχνοντας πληροφορίες και υλικό για την μπάντα μέσω του ιντερνετ κάπως έτσι τους περίμενα και όντως δικαίωσαν τις προσδοκίες μου.



 Copyright : De Temps Antan

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ